avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... copie carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

copie carte de munca

Am facut o solicitare directorului pentru a mi se xerocopia cartea de munca in vederea depunerii ei la una din Banci pentru diminuarea ratei lunare. Raspunsul a venit din partea juristului in care mi se aduce la cunostiinta ca : carnetele de munca sunt predate la Casa judeteana de Pensi in vederea scanarii acestora iar in ac. perioada nu se pot ridica decat in 2 conditii: in caz de somaj sau pensionare.
In acest caz intrebarea mea este cum pot obtine totusi aceasta xerocopiere. Jurista imi tot spune sa am rabdare pentru ca se va solutio acesta cerere in momentul aducerii acestor carti de munca. Daca acest lucru se va intampla luna viitoare eu ce fac?
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 12 August 2010
Dar cei de la firma dvs au predat cartile de munca la scanat fara sa opreasca nici macar o copie xerox????????
Incercati sa luati legatura cu cei de la Casa de Pensii poate va pot ajuta dansii .
Explicati la banca si duceti in loc de cartea de munca contractul de munca si actul aditional prin care vi s-a micsorat salariul, eventual o adeverinta de salariu.
Faceti o incercare la Casa de Pensii.
Mergeti in biroul unde se fac scanarile si rugati sa va inmaneze cartea de munca pentru 10 minute sa faceti o xerocopie lasand un act de identitate in original, explicati ca este o urgenta si nu cred ca nu va da cartea de munca pentru cateva minute. (daca sunt intelegatori poate va fac chiar ei copia)
Bafta.

Sa aveti si o cerere scrisa, in dublu exemplar, de solicitare a cartii de munca in vederea copierii ei, poate va cer asa ceva pentru a avea o acoperire Casa de Pensii.
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
lorelayold76, utilizator
Daca v-as spune ca nu este firma si institutie de stat ?

Alte discuții în legătură

Scanare carnete de munca crai crai Buna ziua, am predat la scanat carnetele de munca prin ITM in 2008 si acum sunt colegi de RU care spun ca mai trebuie predate o data si la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Scanare carti munca eujad eujad stiti cumva cu ce tb sa ma duc la Casa de PENSII ptra depune 7 carnete de munca in vederea scanarii? (vezi toată discuția)
Scanarea cartilor de munca andad andad Dupa \"prelucrarea\" cartilor de munca la Casa de Pensii, se mai trimit inca o data in vederea scanarii? Atunci, in ce a constat prelucrarea ? Procedura de ... (vezi toată discuția)