avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru un contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru un contract telefonie mobila

Buna ziua.Am si eu o problema legata de un contract pe care l-am avut la Orange.Aflata in imposibilitatea de a mai platii acest abonament am vrut sa renunt la el insa cei de la Orange mi-au spus ca nu este posibil deoarece contractul era pe 2 ani.Acest lucru se intampla acum 5 ani.Am incetat sa-l mai platesc deoarece eu sunt la scoala si lipsa unui venit m-a impiedicat sa fac acest lucru.Firma de recuperari m-a dat in judecata si hotararea finala a fost ca suma de 800 de lei pe care o datorez sa scada la 600 de lei.Am vorbit cu cei de la Eos-Eki si i-am rugat sa imi permita sa platesc esalonat.Le-am trimis prin fax hotararea judecatoreasca despre care ei nu aveau cunostinta si urma ca dansii sa imi dea un raspuns,pe care nu l-am mai primit.Zilele trecute mi-au trimis o scrisoare prin care eram informata ca in cazul in care nu platesc pana pe 19 luna aceasta se va face executarea silita a bunurilorCredeti ca pot face acest lucru avand in vedere ca eu nu am niciun venit si bunurile nu sunt pe numele meu?
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:35, 8 Septembrie 2010
daca nu aveti nici un bun mobiliar sau imobiliar si nici un venit cert, nu au ce executa, si oricum datoria pe care ati avuto se prescrisese in 3 ani , iar in cazul dumneavoastra au trecut 5
La revedere şi-un praz verde, vb. românului. Evident că vor apela la un executor judecătoresc pentru realizarea creanţei, care va întocmi un pv. de insolvabilitate din care rezultă imposibilitatea continuării executării pentru lipsa totală de venituri/bunuri ale debitorului.( art. 375,ind.5, lit. b Cod Procedură Civilă). Just my 2 cents!:">
Datoria dvs este prescrisa!Nu va mai faceti probleme!
visan_georgiana a scris:

daca nu aveti nici un bun mobiliar sau imobiliar si nici un venit cert, nu au ce executa, si oricum datoria pe care ati avuto se prescrisese in 3 ani , iar in cazul dumneavoastra au trecut 5

Precripţia dreptului la acţiune este exclusăX-(, există deja un titlu...prescripţia executării silite însă începe să curgă de la data la care a rămas definitivă hotărârea judecătorescă, care reprezintă titlu executoriu, nu de la data la care s-a născut dreptul de creanţă. Cum nu ne-aţi povestit din ce an e sentinţa de care faceţi vorbire e greu de apreciat cu privire la prescripţia executării...Just my 2 cents!:">
Dumnealor nu au niciun titlu de executare.Stiu tipul acela de scrisori care au fost trimise in luna august, de la o anumita firma de recuperare, cea care a preluat creanta dvs Orange, o creanta oricum prescrisa deja cu siguranta.
Ce v-au trimis dumnealor a fost o scrisoare, de la un anume "cabinet de avocatura", la care au atasat, pentru a face mai dramatica situatia si pentru a va speria, o cerere tip de executare silita. Acest lucru pot sa il fac si eu si oricine altcineva, intr-adevar, nu este ilegal, ca in plic , sa atasez si o cerere de executare silita, pe care oricum, nu am inaintat-o, dar "doar vreau sa va sperii". Nu va impacientati, este doar o emtoda impelmentata pentru a speria debitorii..Cunosc situatia f bine

Alte discuții în legătură

Contestatie de executare silita fanydell fanydell Buna ziua, am o mare problema cu Orange-ul sau mai bine zis cu o firma de recuperare creante , zic ei. Am primit o cerere de executare silita pentru o suma pe ... (vezi toată discuția)
Prelungire termen de prescriptie? robertsega32 robertsega32 notificarile de plata si somatiile trimise clientilor prelungesc termenul de prescriptie? multumesc (vezi toată discuția)
Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)