avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... vanzare teren
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

vanzare teren

buna ziua
am un teren intravilan (14.000 mp) pe care il vand acum. pe langa tx notariale se mai plateste si 16% impozit la stat? si ce alte tx se mai platesc?
va multumesc frumos.
o zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
monq, utilizator
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 00:08, 14 August 2010
De regula,vanzatorul plateste impozit pe tranzactie iar cumparatorul plateste onorariul de notar la care se adauga tva-ul si taxa extras carte funciara pentru autentificare 60-80 ron. Dupa incheierea actului se mai plateste de cumparator o taxa de inscriere in cartea funciara a actului de vanzare=cumparare , aprox 250 ron.
Succes la vanzare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare imobil oroian-rodica oroian-rodica Buna seara, As dori sa stiu care sunt documentele necesare pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare a unui imobil, si care sunt taxele pe care le ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale CRIS38 CRIS38 Am cumparat de la tata un teren de o sup. de 1000 mp si la un birou notarial la intocmirea actelor am platit 413 RON .terenul este intravilan.vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou cumparat valica1 valica1 as dori sa stiu si eu care sunt pasii perfectarii actelor la cumpararea unui teren intravilan de 400 m2,cine plateste(vanzatorul ori cumparatorul) si cam cat ... (vezi toată discuția)