avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia executarii pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia executarii pedepsei

exista o condamnare de 5 ani si condamnatul nui de gasit.cand se prescrie condamnarea.
Articolul 122:

d) 5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani;

Intrebare: Cand intra in vigoare noile coduri?
Prescriptia executarii pedepsei in cazul condamnarii la o pedeapsa de 5 ani intervine dupa 10 ani ( 5 ani plus durata pedepsei aplicate) si asta in situatia in care nu intervin cauze de intrerupere sau suspendare a termenului de prescriptie- art 126 al.lit b) c.pen.
Art.122 c.pen.prevede prescriptia raspunderii penale- adica "alta marie cu alta palarie":rtfm:
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
simonette12 a scris:

Prescriptia executarii pedepsei in cazul condamnarii la o pedeapsa de 5 ani intervine dupa 10 ani ( 5 ani plus durata pedepsei aplicate) si asat in situatia in care nu intervin cauze de intrerupere sau suspendare a termenului de prescriptie- art 126 al.lit b) c.pen.
Art.122 c.pen.prevede prescriptia raspunderii penale- adica "alta marie cu alta palarie":rtfm:

Da, asa este termenul este de 10 ani.
Pot aparea insa cauze de intrerupere a termenului de prescriptie.
ascundete bine fara ca nimeni sa nu iti stie urma ...fati exiva pana nu esti dat in gat nu te vor printe trebuie sa stai 10 ani succes si eu mai am 9 :))fa-ti exiva si ferestete de locuri periculoase unde se invart jmecherii !succes poate ne intalnim la prescriere:))
am si eu o intrebare stiti ceva de nou cod de procedura penala?!?!?

Alte discuții în legătură

Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)
Prescriptia eru eru a fost condamnat 3ani ,a executat 1an.a stat acasa 8 ani fara 4zile.Prescrierea spune 5ani plus pedeapsa ce urmeaza a fi executata,avand in vedere ca a ... (vezi toată discuția)