avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca la negru

cat este amenda pt. fiecare persoana gasita?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:00, 13 August 2010
amenda este cuprinsa intre anumite limite iar din cate stiu limita minima este de 4500 ron .
functie de cati muncitori fara contract de munca aveti in firma se va stabili cuantumul amenzii.
faptul ca ati avea mai multi muncitori cu care nu aveti incheiate contracte de munca , nu face decat sa constituie agravanta deci o orientare catre o amenda mai mare.
La art.276 Codul muncii spuneca se sanctioneaza:
e) primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1), cu amendă de la 3.000 lei la 4.000 lei pentru fiecare persoană identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 lei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat fara carte de munca? Medu Medu Cum fac sa denunt sub anonimat un angajat care lucreaza fara carte de munca? Cat mai este amenda? (vezi toată discuția)
Munca la negru angela.o angela.o buna ziua. imi poate spune cineva, in cazul unui control de la itm, finante ...., daca esti prins ca lucrezi la negru, te poate amenda? dar \"angajatorul\" ce ... (vezi toată discuția)
Abuzuri angajatori arakys arakys Va salut! Doresc sa-mi spuneti ce amenzi se dau pentru urmatoarele abuzuri si eventual care sunt legile care stabilesc cuantumul amendei. Multumesc anticipat! ... (vezi toată discuția)