avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Internarea nevoluntara a unui alcoolic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Internarea nevoluntara a unui alcoolic

Buna ziua! Ma intereseaza care sunt conditiile unei internari nevoluntare a unui alcoolic, respectiv tata, intrucat acesta nu este deacord sa mearga benevol la dezalcoolizare si a inceput sa fie si agresiv, pana acum a fost agresiv doar verbal dar acum ne agreseaza si pe noi (sotul meu, eu si mama mea). Locuim cu parintii mei, eu, sotul si fetitele (4 ani si 4 luni si respectiv 4 luni) intrucat mama mea este grav bolnava, are cancer si nu se mai poate alimenta normal (are gastrostoma) si are nevoie de ingrijire permanenta. Am chemat si politia intrucat, intr-o manifestare bahica, a vrut sa se arunce pe geam, o ameninta pe mama mea ca o va bate chiar daca va face puscarie, eu am fost agresata de el deoarece m-am interpus intre ei atunci cand vroia sa o loveasca pe mama (care are abia 40 kg din cauza bolii), era sa arunce in aer blocul intrucat a lasat aragazul deschis, fara flacara, timp de minute bune, noroc ca era geamul larg deschis, stam incuiati in camere din cauza lui, si multe altele. Am uitat sa precizez ca mama a introdus si actiune de divort. Va rog mult de tot sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a-l putea interna la dezalcoolizare. Va multumesc mult de tot.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
diana_mm27, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:10, 27 August 2010
Politia nu poate interveni decat cand este agresiv.
Sunati la politie cand face ceea ce ziceti.
Chemati politia si salvarea daca pune in pericol viata oamenilor ( chestiunea cu gazele).
Pentru dezalcolizare nu il puteti interna dar daca pune in primejdie viata oamenilor puteti ajunge la o internare pentru probleme psihice.
Trebuie insa sa actionati de urgenta cat se manifesta...

avocat Claudiu Lascoschi
Eu cred ca ati putea , in caz ca aceste manifestari vor continua, sa depuneti plangere la parchet, sa amintiti episodul cu gazele , sa aveti si ceva martori si poate se va dispune masura internarii medicale , fie doar si ca masura provizorie, pana la finalizarea urmaririi penale, pe considerentul periculozitatii de care da dovada. Sigur ceasta masura va fi in beneficiul tatalui dvs. si implicit al dvs., ca familie.
Din pacate, in practica organele nu se implica...din lipsa de norme legale...
Internarea pentru dezalcolizare nu se poate face decat daca isi da consimtamantul persoana.
Daca are probleme psihice de natura de a se ajunge la punerea sub interdictie dupa o expertiza psihiatrica cu concluzii, cum ca persoana ar fi lipsita de discernamant, se poate ca apoi sa nu mai trebuiasca acordul persoanei pentru internare.
Insa, pana atunci...

In general se aplica o amenda contraventionala de catre politie pe Legea 61...pe care in general nu o achita contravenientul, ci tot cel terorizat...

Pe cei de la impozite si taxe nu ii intereseaza cine achita amenda...

O plangere penala pentru aspectul cu gazele se poate face...si ar fi chiar indicata...
Martori ar exista...

avocat Claudiu Lascoschi

Am inteles, multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Martori sunt destui printre vecini, chiar unul care impreuna cu sotul meu l-au dat jos de pe geam, chipurile ar fi vrut sa se arunce, insa pana a venit politia l-au si dat jos. Trebuie facut ceva pentru ca ne terorizeaza incontinuu. Multumesc din nou.
Puteti depune si o cerere de punere sub interdictie daca are tendinte de suicid.

Alte discuții în legătură

Interdictie, acuzatii neadevarate... bondimarinela bondimarinela sotul meu este dat la parchet ptr interdictie,din acuzatiile care i se aduc nu sunt adevarate,trebuie sa faca testul ptr discernamant,am acceptat pe cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire andreiion andreiion Parintii mei detin un apartament si o casa cu curte mostenire de la bunici. Mama mea a fost internata in 2007 si am aflat ca are creierul atrofiat 60% si va ... (vezi toată discuția)
Poziția avocatului poporului față de internarea nevoluntară este neconcordantă cu fișa postului. avocatul poporului trebuie să apere interesul cetățeanului, nu să-l interpeteze. ContSters396991 ContSters396991 [quot]Avocatul Poporului a transmis punctul său de vedere cu Adresa înregistrată la Curtea Constituţională cu nr. 8.726 din 27 septembrie 2016, prin care ... (vezi toată discuția)