avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interdictie, acuzatii neadevarate...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interdictie, acuzatii neadevarate...

sotul meu este dat la parchet ptr interdictie,din acuzatiile care i se aduc nu sunt adevarate,trebuie sa faca testul ptr discernamant,am acceptat pe cheltuiala noastra ptr a face testul.
la dosar am mentionat ca acuzatiile nu sunt adevarate,am depus adeverinta de la medic de familie ca nu este in evidenta cu boli psihice si nu a facut trattament si de la pshiholog cand a dat ptr carnet de conducere ca nu are probleme psihiatrice
Intrebarea este:daca putem cere sa facem testul in alt oras ,avand in vedere ca pe plan local sunt presiuni politice:,persoana care l-a dat este intr-o functie care il sustin politic si am avut procese pe care l-am castigat si s-a facut executare silitia ,poprire pe salar ,deducem ca de aici provine reclamatia la parchet.dupa examenul psihiatric ,daca nu se confirma reclamatia ce i se aduce sotului ,cu ce il putem acuza pe reclamant si in ce consta testul psihiatric.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:10, 15 Mai 2012
Ce intelegeti prin interdictie?
Concret care sunt acuzatiile?
Dvs. nu vorbiti fluent romanaeste ? Eu nu prea reusesc sa inteleg care este problema cu sotul dvs.

De ce este acuzat ?

Ce a facut ?

Este debil mintal ?

Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Va referiti la o expertiza psihiatrica.
Daca nu are discernamant dar a savarsit fapta este altceva decat daca nu a comis fapta pentru care este acuzat.
Nu are sens sa faca o expertiza psihiatrica daca nu a comis fapta.
Nu cred ca veti reusi sa obtineti efectuarea expertizei in alt oras.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara,
Nu ni s-a dat voie sa citim reclamatia la parchet,decat ni s-a spus ca este acuzat ca ar fi aruncat in curte cu sare,piper,animale moarte,la masina cuie,filmat,presa..., ceea ce nu este adevarat,nu s-a aruncat ,nu s-a filmat ,
Si acuma sa va explic pe scurt -suntem vecini si ne-am inteles bine ,pana nu am inceput sa construim de atunci vecinii ne-au intrat inproprietate,mai bine zis ne-a inchis calea de acces,ne-au scos,utilitati,ne-au purtat prin tribunale ptr casa noastra ca construim pe terenul lor...,aberatii ,le-am castigat inclusiv inapoi calea de acces si casa,la care s-a primit o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ,la care nu au fost de acord sa o aplice,atunci s-a facut executare silita ptr imprejmuirea care nea facut pe calea de acces si cheltuielile de judecata s-au facut poprire pe salar ,bineinteles in presa s-a scris ptr ca presa a fost cand ne-a intrat in proprietate si s-au difuzat in presa sentinta , poprii pe salar(am mentionat ca vecinul cu sotia detin functii politice)vazand ca s-a publicat executarea silita si pozele ce s-au facut pe propietatea noastra cand s-a scos imprejmuirea la calea ade acces ,ei neavand acuma nici o cale de atac s-au dus la parchet si ne-a facut plangerea ptr sotul ceea ce am precizat inainte,mai multe nu cunosc pana luni ,pana mergem cu martor ca sa-l audieze .
Am apelat la dvs.ptr ca pe plan local sunt in continuare presiuni politice si intimidar,repet sotul meu nu este debil mintal nu a facut tratament si nici nu se ocupa de cauzele care erau pe rol ,toate erau facute in numele meu NU inteleg de ce a facut plangere ptr el si nu vrea parchetul sa ne dea sa citim plangerea pana nu se depune dosarul la judecatorie .
Va rog mult sa ne sfatuiti ce trebuie sa facem pe luni cand mergem la parchet .
Multumesc anticipat,
Doar daca va angajati avocat si acesta va face eforturi va vedea dosarul.
Insa,exista si o parte buna...ca nu veti vedea dosarul niciodata...
Ar insemna sa nu ajunga la instanta si nu il veti mai vedea...:)

Alte discuții în legătură

Daune morale ioananecula ioananecula Sotul meu a fost acuzat de IJJ Dimbovita si inaintata plingere prealabila la parchet, pentru :fals in declaratii: invocind ca nu a spus adevarul ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Internarea nevoluntara a unui alcoolic diana_mm27 diana_mm27 Buna ziua! Ma intereseaza care sunt conditiile unei internari nevoluntare a unui alcoolic, respectiv tata, intrucat acesta nu este deacord sa mearga benevol la ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica kisso kisso Se poate cere expertiza psihiatrica in caz de retinerea 73 lit. B , provocarea? nu de alta dar s-a retinut aiurea...si mie mi se pare o razbunare planuita timp ... (vezi toată discuția)