avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj-contract de colaborare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj-contract de colaborare

Mi-am depus dosarul de somaj ca absolvent facultate-urmeaza sa beneficiez de somaj incepand probabil din luna septembrie.
As vrea sa stiu daca este posibil sa inchei un contract de colaborare pe perioada determinata si anume 20 august-09 septembrie ca promoter la o campanie.
Cel mai recent răspuns: oana-iulia , utilizator 11:22, 15 August 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art.34...
(3) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (2) - absolventii - beneficiază de indemnizaţii de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii.

2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

3. Indicatorul social de referinta, in vigoare, este de 500 lei.
4. Eu zic ca puteti sa obtineti astfel de venituri daca sunt sub 500 lei pe luna, dar ar fi bine sa interbati si la Agentia de Somaj, sa nu aiba ceva "instructiuni" interne nepublicate in M.O.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj oroles2010 oroles2010 Buna ziua! In conditiile in care detin un PFA pot beneficia de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Pfa viss_vass viss_vass Buna ziua!In paralel cu contractul de munca mai detin un PFA din care am ceva venituri suplimentare cu contract de prestari servicii. In urma restructurarilor ... (vezi toată discuția)
Drepturi pt.somaj oprita oprita Buna ziua: Daca pina in data de 01.08.2012 o persoana a lucrat cu contract de munca, fiind indeplinite conditiile de a primii somaj, deoarece de la aceasta ... (vezi toată discuția)