tudosoiu a scris:
Va multumesc pentru sfatul dvs.Actiunea de divort a fost inaintata vineri. Sotul meu nu mai locuieste aici. S-a mutat la parintii lui numai ca eu am ramas singura in casa(la curte) cu 2 copii si-mi este teama sa nu vina beat (deoarece, conform legi are acest drept, fiind bun comun) si sa-mi creeze probleme. Iar cu furtul bunurilor comune cum ramane? (masa, rasteuri, toate pasarile din curte, betoniera...). El le-a luat, a plecat, m-a lasat cu 2 copii (eu nu muncesc deoarece stau acasa cu copii), facturile vin pe numele lui iar eu le-am platit (inclusiv perioada cand a stat aici) nici macar nu a trecut sa-si vada copii. Oare nu exista o obligatie, cel putin morala, fata de copii, de a-i ajuta(pampers, lapte...)Este parinte ca si mine si vis-a-vis de ei avem aceleasi obligatii.Casatoria se desfce din momentul hotararii judecatoresti, nu? va multumesc si scuze dar evenimentul este recent si sunt revoltata.
Puteti cere pe cale de ordonanta presedintiala obligarea lui la plata pensiei de intretinere in cadrul unui nou proces.
In acest fel veti primi pensia pana la solutionarea divortului.
Daca bunurile sustrase erau bunuri proprii ale lui nu aveti ce face.
Daca erau bunuri comune se va rezolva in cadrul partajului judiciar...
avocat Claudiu Lascoschi