avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

daca sotul are un copil dintr-o casatorie anterioara si casa este locuinta sociala (contract inchiriere cu primaria la care se plateste chirie),cum se face succesiunea intre copil si sotie? cum se imparte casa?,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gina.ro69 , utilizator 22:01, 16 August 2010
Se pot mosteni doar bunuri mobile si imobile care au fost proprietatea persoanei decedate.
Ori, fiind o locuinta inchiriata de la primarie, inseamna ca primaria este proprietara si NU chiriasul.
Sotia poate doar sa obtina beneficiul locuintei, cu chirie, in continuare.

Deci, nu este proprietatea sotului sau a dvs. o casa inchiriata. NU poate fi inclusa in masa succesorala pentru a fi impartita
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
ContSters122901, utilizator
casa nu se imparte intrucat nu intra in proprietatea sotului.
am inteles ,multumesc frumos pt rasp,sa inteleg ca sotia poate sa devina titular de contract? (in termen de ,,,,,,zile de la deces ?).....si copilul ce drepturi are in situatia in care este doar trecut in acel contract,nelocuind niciodata la adresa respectiva (figureaza doar in contract),fiind stabilit in alta localitate si nu a participat si nu participa la plata chiriei,multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori aly.ionel aly.ionel Buna ziua. Sunt insurat de 7 ani si am o fetita de 5 ani. Acum 2 luni am primit o locuinta ANL, la care sotia este titular de contract. Acum 1 luna am deschis ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament. cornel2 cornel2 cum se incheie un contract de inchiriere fara a avea probleme cu chiriasul, si cum se reziliaza contractul daca apar probeme??? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)