daca sotul are un copil dintr-o casatorie anterioara si casa este locuinta sociala (contract inchiriere cu primaria la care se plateste chirie),cum se face succesiunea intre copil si sotie? cum se imparte casa?,multumesc anticipat
Se pot mosteni doar bunuri mobile si imobile care au fost proprietatea persoanei decedate.
Ori, fiind o locuinta inchiriata de la primarie, inseamna ca primaria este proprietara si NU chiriasul.
Sotia poate doar sa obtina beneficiul locuintei, cu chirie, in continuare.
Deci, nu este proprietatea sotului sau a dvs. o casa inchiriata. NU poate fi inclusa in masa succesorala pentru a fi impartita
am inteles ,multumesc frumos pt rasp,sa inteleg ca sotia poate sa devina titular de contract? (in termen de ,,,,,,zile de la deces ?).....si copilul ce drepturi are in situatia in care este doar trecut in acel contract,nelocuind niciodata la adresa respectiva (figureaza doar in contract),fiind stabilit in alta localitate si nu a participat si nu participa la plata chiriei,multumesc anticipat
Divort cu minori
aly.ionel
Buna ziua. Sunt insurat de 7 ani si am o fetita de 5 ani. Acum 2 luni am primit o locuinta ANL, la care sotia este titular de contract. Acum 1 luna am deschis ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj
vio_cris22
Buna ziua!
Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)