avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere pentru reexaminarea taxei de timbru: lipsa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere pentru reexaminarea taxei de timbru: lipsa interesului

Bună ziua
Am promovat o acţiune în revendicare. Faţă de taxa judiciară stabilită de către instanţă, am solicitat asistenţă judiciară. Mi s-a încuviinţat scutirea de plata taxei. Am revenit cu o cerere în acelaşi dosar, solicitând recalcularea cuantumului taxei judiciare, pe care l-am considerat exagerat de mare în raport cu categoria şi amplasarea imobilului teren( extravilan, izolat, fără cale de acces). Pe de altă parte, în această cerere am arătat faptul că un cuantum mare al taxei judiciare, mă împiedică să solicit un alt ajutor judiciar, timp de un an de la cererea anterioară.
Cererea a fost judecată în Camera de consiliu fără citarea părţilor şi a fost respinsă ca " lipsită de interes" , irevocabilă.
Fiind nemulţumit de soluţia dată, există posibilitate de atac ? ªi dacă există care este ?
Vă mulţumesc
Gh. Antonescu
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:53, 16 August 2010
Studiati OG 51/2008.
andymaurul a scris:

Studiati OG 51/2008.

Wow! Ce raspuns elaborat! :rofl:
....
Nu aveti nici o cale de atac. Ati pus carul (cererea de scutire) inaintea boilor (cererea de reexaminare) si odata ce nu mai datorati nimic statului nu puteti justifica nici un interes in prezentul dosar (chestia ca sunteti impiedicat sa mai solicitati acest ajutor intr-un viitor proces nu justitica interesul in preezenta cauza).
~ Conținut șters la cerere ~
depinde cum v-a invatzat avocatul dvs dar nu cred ca ati procedat corect, in contextul in care dvs ati urmari sa mai primiti reduceri/scutiri si la un alt proces in urmatorul an.
evident ca vi se invoca lipsa de intres, ca ce interes ati mai avea dvs ca sa cereti reducerea, din moment ce ei deja v-au acordat scutirea. pasul 1 trebuia ceruta reducerea si pasul 2 sa vi-l rezervati la urmatorul proces unde sa cereti din nou reducerea sau chiar scutirea.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Vă mulţumesc pentru răspunsuri
Gh Antonescu

Alte discuții în legătură

Cand se poate solicita plata taxei de timbru in rate? mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Mi s-a respins cererea de reexaminare referitoare la ajutorul public judiciar sub forma scutirii de la plata taxei de timbru. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind aplicarea legii 146/1997 Nina1 Nina1 Pentru indicarea valorii masei de impartit intr-un proces de partaj bunuri comune instanta a pus in vedere indicarea valorii pentru achitarea taxei de timbru ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru cucuca cucuca am introdus actiune de partaj bunuri comune, dupa ce in prealabil sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila. Partajarea se referea la un bun imobil ... (vezi toată discuția)