avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducere persoane aflate in intretinere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducere persoane aflate in intretinere

Buna. Sotul meu e bugetar, si avem o fetita de 1 an, pe care inca nu am trecut-o ca si persoana in intretinere. Pe fluturas, scrie : Persoane aflate in intretinere - 0 , Deducere -240. Conform diminuarii salariului, TOTAL DREPTURI ACORDATE PE CARD: 1379.
As vrea sa stim ce suma am primi daca am depune actele pentru a trece copilul in intretinere, si acea deducere pentru ce e, daca se da retro de cand s-a nascut micuta, si de ce acte avem nevoie. :stunned:
Cel mai recent răspuns: ana_abo , utilizator 11:33, 17 August 2010
Dupa scaderea contributiilor de cas, somaj si sanatate din venitul brut, rezulta un venit net, din care se mai scade apoi doar impozitul, rezultand in final salariul net. Deducerea in sine nu se scade, ea e o suma virtuala, necesara pt calculul impozitului.
Pentru copilul minor aflat in intretinerea parintilor sau a tutorelui, deducerea personala se acorda integral unuia dintre parinti, conform intelegerii dintre acestia, respectiv tutorelui.
Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la platitorul de venituri din salarii o declaratie pe propria raspundere, care trebuie sa cuprinda urmatoarele informatii:
- datele de identificare a contribuabilului care realizeaza venituri din salarii (numele si prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
- datele de identificare a fiecarei persoane aflate in intretinere (numele si prenumele, codul numeric personal).
In ceea ce priveste copiii aflati in intretinere, la aceasta declaratie contribuabilul care realizeaza venituri din salarii va anexa si adeverinta de la platitorul de venituri din salarii a celuilalt sot sau declaratia pe propria raspundere a acestuia ca nu beneficiaza de deducere personala pentru acel copil.
In situatia in care depunerea documentelor justificative privind acordarea deducerii personale se face ulterior aparitiei evenimentului care modifica, in sensul majorarii, nivelul acesteia, angajatorul/platitorul de venituri din salarii va acorda deducerea personala reconsiderata o data cu plata drepturilor salariale aferente lunii in care contribuabilul a depus toate documentele justificative
[ link extern ] /
[ link extern ]
L.C.
Sfatul meu e sa duci actele necesare si sa treci copilul la persoane aflate in intretinere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere pentru copil pana in 2 ani alexandru andra alexandru andra Se poate ca tatal sa beneficieze de deducere avand in vedere ca mama primeste indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Cei de la ... (vezi toată discuția)
Deducere pentru copil pana in 2 ani alexandru andra alexandru andra Se poate ca tatal sa beneficieze de deducere avand in vedere ca mama primeste indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Cei de la ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara Vioreld Vioreld poate fi in intretinerea tatalui (la deducerea personala suplimentara) un nou nascut, desi mama acestuia este in concediu ingrijire copil (2 ani)? (vezi toată discuția)