avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sot bigam
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sot bigam

Parinti casatoriti legal, iar din casatorie a rezultat un copil. Tatal insa era la a doua casatorie si s-a dovedit a fi bigam. Casatoria aceasta era cea de a oua, din care a rezultat şi un copil. barbatul a fost condamnat pentru bigamie si instanta a anulat, prin hotararea de condamnare, cea de a doua casatorie.
Acum incepo problemele. La momentul anularii celei de a doua casatorii, cei doi soti aveau un copil, iar pe certificatul de nastere al minorului figureaza parintii Ionescu Marcela si Ionescu Remus.
Prin anularea casatoriei, mama a revenit la numele anterior- acela de Popescu, insa copilul are în certificatul de nastere numele mamei de Ionescu marcela şi nu de Popescu. Cand am vrut sa fac pasaport copilului mi s-a cerut sa vina cu mama.Deşi le-am explicat ca eu sunt mama, ca am alt nume ca urmare a anularii casatoriei, mi s-a cerut sa prezint un act din care sa rezulte ca eu sunt mama lui. Nu am nici o dovada, in hotarea penala nu se spune nimic despre copilul rezultat din casatoria noastra, numai a fost anulata casatoria. Eu nici nu am stiut de faptul ca sotul e bigam, iar de hotarare am aflat la vreo 4 ani de la momentul condamnarii lui, ca a fost condamnat cu suspendare- Invatati-ma ce sa fac. Eu figurez ca o femeie necesatorita, fara nici un copi, iar copilul meu figureaza cu mama, insa nu pot dovedi ca eu sunt aceea. daca eu patesc ceva ( sunt bolnava) sunt in situatia de a nu putea lasa mostenire copilului lucrurile ce le am, respectiv o garsoniera, iar fratii mei ar fi singurii mostenitori. Spuneti ce sa fac sa rezolv situatia. va multumesc.
nu se specifica in hotararea de condamnare prin care s-a decis anularea casatoriei cu cine a fost casatorit tatal copilului dvs? nu e mentionat numele si prenumele dvs?
nu tot prin hotarare instanta a dispus revenirea d-voastra la numele avut anterior? altfel cum ati revenit la numale de domnisoara?
avocat Cristina Popescu
Nu se da decat numele sotiei din prima casatorie. despre a doua casatorie, cea cu subsemnata, se vorbeste sub aspectul - datei si locului casatoriei. Atat nimic mai mult. La hotarare se anuleaza casatoria incheiata la Consiliul Local ... inregistrata sub nr... din data de--- atat.
mergeti la starea civila cu o copie dupa hotararea de condamnare si puteti obtine de acolo un inscris din care sa rezulte ca acea casatorie anulata a fost incheiata intre dvs si fostul sot.
La starea civila, prin anularea casatoriei mele, s-a anulat certificatul de casatorie. Camd am fost sa schimb buletinul care expira la un moment dat, automat, in baza hotararii penale, ce anulase certificatul de casatorie, buletinul a fost emis cu numele de fata.

Alte discuții în legătură

Copil nascut in afara casatoriei my_landmark my_landmark Buna Seara ! As dori si eu un raspuns... In cazul in care un barbat CASATORIT care are numele de familie compus din numele lui si cel al sotiei ,avute ... (vezi toată discuția)
Viza pentru romania romrom romrom Buna seara ,sunt casatorit ,in norvegia din 3 iulie 2011, sotia este din filipine si detine viza in norvegia pana in 2016 ,,am probleme cu inscrierea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui la casatorie Bettina88 Bettina88 Buna ziua! Am o nelamurire: viitorul meu sot are un nume dublu de familie, iar la casatorie as dori sa preiau doar unul din numele lui. Este ... (vezi toată discuția)