Parinti casatoriti legal, iar din casatorie a rezultat un copil. Tatal insa era la a doua casatorie si s-a dovedit a fi bigam. Casatoria aceasta era cea de a oua, din care a rezultat şi un copil. barbatul a fost condamnat pentru bigamie si instanta a anulat, prin hotararea de condamnare, cea de a doua casatorie.
Acum incepo problemele. La momentul anularii celei de a doua casatorii, cei doi soti aveau un copil, iar pe certificatul de nastere al minorului figureaza parintii Ionescu Marcela si Ionescu Remus.
Prin anularea casatoriei, mama a revenit la numele anterior- acela de Popescu, insa copilul are în certificatul de nastere numele mamei de Ionescu marcela şi nu de Popescu. Cand am vrut sa fac pasaport copilului mi s-a cerut sa vina cu mama.Deşi le-am explicat ca eu sunt mama, ca am alt nume ca urmare a anularii casatoriei, mi s-a cerut sa prezint un act din care sa rezulte ca eu sunt mama lui. Nu am nici o dovada, in hotarea penala nu se spune nimic despre copilul rezultat din casatoria noastra, numai a fost anulata casatoria. Eu nici nu am stiut de faptul ca sotul e bigam, iar de hotarare am aflat la vreo 4 ani de la momentul condamnarii lui, ca a fost condamnat cu suspendare- Invatati-ma ce sa fac. Eu figurez ca o femeie necesatorita, fara nici un copi, iar copilul meu figureaza cu mama, insa nu pot dovedi ca eu sunt aceea. daca eu patesc ceva ( sunt bolnava) sunt in situatia de a nu putea lasa mostenire copilului lucrurile ce le am, respectiv o garsoniera, iar fratii mei ar fi singurii mostenitori. Spuneti ce sa fac sa rezolv situatia. va multumesc.