avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul venit concediu pre/post-natal, respectiv ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul venit concediu pre/post-natal, respectiv indemnizatie CCC dupa concediu de maternitate

Buna ziua, ma numesc Claudia Moldoveanu si sunt in situatia in care in data de 2 februarie 2011 cel de-al doilea copil al meu implineste varsta de 2 ani iar eu sunt insarcinata din nou si va trebui sa nasc in jurul datei de 15 aprilie 2011. In acest caz cum se va calcula venitul pentru concediul pre/post natal respectiv indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani daca eu sunt in concediu de maternitate pana la data de 2 feb, si venitul meu lunar al indemnizatiei este in momentul de fata 1050 ron + 200 ron alocatie copil 2 + 42 ron alocatie copil 1. Aceasta indemnizatie a intrat in vigoare la data de 7 iunie 2009, pana atunci fiind in postnatal. Alta intrebare este daca pot intra din nou in concediu prenatal la data de 2 feb 2011 cand cel de-al doilea copil implineste varsta de 2 ani? Daca se calculeaza totul in fct de venitul pe ultimele 12 luni, se ia in considerare si scaderea cu cei 15% a indemnizatiei incepand cu luna iulie 2010? V-as ruga daca se poate sa-mi trimiteti calcul concret conform datelor de mai sus. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:52, 11 Ianuarie 2011
Va trebui sa va prezentati la locul de munca inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani. Va trebui sa faceti cerere de reluare a activitatii in ziua urmatoare celei in care primul copil implineste 2 ani.
Va prezentati la agentia de prestatii sociale, cereti adeverinta din care sa reiasa veniturile realizate in perioada CIC.
Medicul va elibereaza concediul de maternitate, pe care dvs v-a trebui sa il prezentati la locul de munca, insotit de adeverinta respectiva.
Dupa expirarea celor 126 zile calendaristice de concediu de maternitate, va prezentati la locul de munca, faceti cerere de suspendare a activitatii pentru concediu de crestere si ingrijire copil. Prezentati copia certificatului de nastere al copilului, pentru a beneficia de ajutorul de nastere
Ok, multumesc mult pentru indrumarile privind birocratia dar eu vroiam sa stiu concret cati bani voi primi sau ce venituri se iau in calcul
Am scris clar cereti adeverinta din care sa reiasa veniturile realizate in perioada CIC.
Acestea vor sta la baza calculelor care vor determina media zilnica de CM, pe baza caruia de va calcula concediul de maternitate
Din OUG 111/2010:

Art. 9
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1), art. 5 si 6, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).

(2) La stabilirea celor 3 nasteri si, dupa caz, a celor 3 situatii se iau in calcul si cele pentru care s-a beneficiat de concediu si indemnizatie, precum si de stimulent in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) Situatia copilului nascut mort sau situatia in care acesta moare in perioada corespunzatoare concediului de maternitate nu se are in vedere la stabilirea primelor 3 nasteri pentru care se acorda drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.

(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).

(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

(6) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (4), cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediu lauzie in suprapunere ingrijire copil pana la 2 ani pardekm pardekm Va rog sa ma informati - Sunt in Co ingr.copil pana la 2 ani-13.03.2011. Am nascut la data de 22.02.2011 inca o fetita. Am fost indrumata sa scot de la ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului danavisan danavisan Nasterea celui de-la doilea copil in perioada acordarii indemnizatiei. In luna iunie 2011 primul copil implineste 1 an.In aceeasi luna se naste al doilea ... (vezi toată discuția)
Trecere din ccc1 in ccc2 consuela-ileana consuela-ileana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere a copilului din noiembrie 2010 si as vrea sa mai am un copil pana implineste bebe 2 ani. Pot trece din concediu de ... (vezi toată discuția)