avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire casco Omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire casco Omniasig

Salutate,
Am un prieten care acum 3 luni de zile si-a gasit masina avariata in fata blocului. Acesta are full casco la Omniasig, insa a astepatat 3 luni de zile pentru a i se da un raspuns daca i se aproba dosarul de despagubire sau nu, dar surpriza nu i sa aprobat cu toate ca are toate taxele la zi. Este vorba de un Renaul Megane din 2006, daca nu ma insel. Paguba depaseste putin peste 10000 ron adica 100 de milioane, acesta fii pretul esimat de service. Ce este de facut in acest caz ca el sa-si primeasca plata pe reparatii ca deja au trecut 3 luni de cand acesta are masina in service? Pana a ajunge in tribunal nu se mai poate face nimic, chiar nu mai exista nici o alta cale decat la tribunal?
Cel mai recent răspuns: serban33 , utilizator 19:24, 24 August 2010
cam cat timp poate dura un proces cu o firma de asigurari pentru a putea fi obligata sa plateasca despagubirile si cam care ar fi sansele de castig al unui astfel de proces?
se poate intinde destul de mult o astfel de cauza.
nu poate cineva sa aprecieze cat va dura.
sansele de castig - in functie de documentele pe care le detineti.
Atentie la termenul de full casco, utilizat ca un omonim al full options .Diferenta este ca daca full options inseamna explicit ca fabricantul echipeaza autovehiculul cu absolut toate optiunile cunoscute, full casco nu este chiar atat de full, pentru ca exista exceptii de evenimente,care pot sau nu sa fie asigurate suplimentar iar termenul nu cuprinde acelasi tip/numar de evenimente ci variaza de la un asigurator la alt asigurator.
In acest interval de timp de 3 luni prietenul dv. a fost la o conciliere cu asiguratorul? Care este motivatia refuzului despagubirii? Sigur ca odata aceste lucruri cunoscute puteti sa contactati un avocat specializat pe daune din asigurari si puteti chema asiguratorul in instanta. De regula asiguratorii pierd astfel de procese pt. ca nu au o motivatie serioasa ci numai tendinta de tergiversare pt. a intarzia platile.

Alte discuții în legătură

Recuperare paguba irbo irbo buna ziua. zilele trecute am fost loviti de o masina apartinand unei societati comerciale. societatea are rca la carpatica. astazi am fost la carpatica pentru ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)
Asigurari astra ~ abuz inspector daune acomputers acomputers Buna seara, Am si eu cateva intrebari in legatura cu modul de demarare/finalizare al unui dosar de daune auto. In speranta ca ma poate ajuta cineva, relatez ... (vezi toată discuția)