avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura nesemnata cu confirmare de primire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura nesemnata cu confirmare de primire

Intrebare: potrivit normelor contabile o factura fiscala care nu poarta stampila si semnatura debitorului, dar care a fost expediata si exista semnata confirmarea de primire si nu a fost refuzata dar nu a fost achitata, poate fi considerata inscris care dovedeste obligatiile asumate de parti in sensul OG 5/2001 privind procedura somatiei de plata si poate sta la baza recuperarii debitului restant?
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 19:17, 9 Octombrie 2007
ai mari sanse ca pe baza ordonantei 5 sa nu ti se admita cererea pentru ca scie un document insusit de parti iar daca pe factura nu a semnat...... dar ai calea civila
Dar daca am anexata si o confirmare a soldului de pe extrasul de cont?
Contract nu ati incheiat? Din 2007 contractele au o valoare juridica mai mare dacat facturile. Stampilarea si semnarea facturilor nici nu este obligatorie.
daca ai confirmarea soldului ai sanse de 100%:))
Exista sansa ca instanta sa emita somatie de plata catre debitor in cazul in care creditorul nu poate face dovada existentei creantei decat cu factura ( nu s-a incheiat contract)?

Alte discuții în legătură

Recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare Ionescu.carina Ionescu.carina O firma ne datoareaza o suma mica, aprox. 15000 ron. Mentionez ca nu am incheiat cu aceasta un contract de vanzare-cumparare, documentele si corespondenta ... (vezi toată discuția)
Probe la somatia de plata xm xm In afara de factura fiscala, care ar mai putea fi documente a caror insusire sa duca la somarea la plata a debitorului in instanta?presupunand ca debitorul nu ... (vezi toată discuția)
Facturi neachitate guzmania guzmania Detin o societate care intermediaza si vinde produse diverse(teuri, masti, coliere etc.) si am livrat catre o alta societate din aceste produse pe baza de ... (vezi toată discuția)