avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probe la somatia de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probe la somatia de plata

In afara de factura fiscala, care ar mai putea fi documente a caror insusire sa duca la somarea la plata a debitorului in instanta?presupunand ca debitorul nu face o recunoastre a creantei prin confirmarea extrasului de client din contabilitate
Cel mai recent răspuns: dan oancea , utilizator 13:38, 9 Aprilie 2010
...avizele de expeditie sau de insotire a marfii, semnate si stampilate de catre debitor, orice act (notificare, adresa) emanand de la debitor sau de la dvs, care atesta unul sau mai multe dintre conditiile de admisibilitate ale cererii privind emiterea somatiei de plata, in baza OG 5/2001.
In situatia in care, pe langa probele scrise amintite mai sus, exista un contract comercial incheiat intre cele doua parti, cererea dvs intruneste conditiile OG 119/2007, privind masurile pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte comerciale.
Daca factura fiscala e nesemnata, dar avizul de insotire a marfii este semnat?
Sau daca am contract cadru de colaborare/furnizare, factura fiscala nesemnata si aviz semnat, sunt sanse?
buna ziua
daca aveti aviz semnat cu suma care se regaseste in factura aveti sanse mari.
puteti folosi direct OUG 119/2007, chiar daca nu aveti contract cadru semnat intre companii, deoarece factura si avizul probeaza existenta unui contract consensual intre parti ( decizia 1017/26 martie 2009 ICCJ sectia comerciala).
ca jurisprudenta puteti folosi: [ link extern ]
se poate si verifica nr. de dosar pe siteul Judecatoriei Deva
cu stima

Dan
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
dan oancea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119 sau og 5? AvFM AvFM Buna seara! Intre parti nu s-a incheiat un contract scris pentru vanzarea unor bunuri. Vanzatorul (societate comerciala) a transmis o oferta catre ... (vezi toată discuția)
Solicit urgent un sfat mimy 2009 mimy 2009 Am urmatoarea speta: Am livrat marfa unei societati cu eliberand cu acesta ocazie un aviz de insotire, semnat de reprezentantul acelei s.c. Ulterior s-a emis ... (vezi toată discuția)
Comanda de transport = contract ? discover discover Buna seara , revin cu o noua nelamurire. Citesc destule pe forumul acesta si cand sa zic si eu \"aha ...am inteles\" atunci ma incurc in termeni , situatii ... (vezi toată discuția)