avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract nesemnat, act aditional si anexa da
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract nesemnat, act aditional si anexa da

Buna ziua,

Intre doua firme X si Y s-a incheiat un contract. Y nu isi respecta obligatiile si refuza sa plateasca lui X suma prevazuta in contract, actul aditional si anexa.
De curand "s-a descoperit" ca acest contract nu era semnat si stampilat de niciuna dintre parti (partile au omis asta, o prostie bineinteles). Actul aditional(aici era prevazuta prestatia si suma) si anexa la contract au fost semnate/stampilate de ambele parti. Factura a fost trimisa prin posta si a fost acceptata de Y.

Intrebari:
- in cazul asta (contract nesemnat) mai sunt sanse ca X sa isi recupereze banii;
- se poate merge pe OUG 119/2007 chiar si cu acest contract nesemnat si cu celelalte acte doveditoare ale debitului?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 12:00, 16 Mai 2012
Mi se pare putin cam riscant. Am avut dosare in care documentele erau mai "beton", adica semnate, acceptate, si tot mi s-a respins, atat pe OG 119/2007, cat si pe OG 5/'2001.
In plus riscati sa pierdeti timp pretios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe la somatia de plata xm xm In afara de factura fiscala, care ar mai putea fi documente a caror insusire sa duca la somarea la plata a debitorului in instanta?presupunand ca debitorul nu ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat pe og 5/2001 ? Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Buna seara! Am o spetă ce o supun dezbaterii, rugându-vă a mă ajuta în limita posibilului cu un sfat competent! O societate X, are de recuperat un debit ... (vezi toată discuția)
Respingere og 5/2001 de catre instanta Flavius1984 Flavius1984 Stiam daca imi este respinsa og 5/2001 (facturi partiale stampilate cele mai multe, plus contract ) am pot indrepta si pe og 119/2007? Dar daca se accepta ... (vezi toată discuția)