avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Autoritate de lucru judecat pe OG 5/2001 ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Autoritate de lucru judecat pe OG 5/2001 ?

Buna seara!
Am o spetă ce o supun dezbaterii, rugându-vă a mă ajuta în limita posibilului cu un sfat competent!
O societate X, are de recuperat un debit la o alta societate Y, având la baza un contract de subantrepriza încheiat în forma scrisă.
Societatea Y nu plăteşte suma la timp in ciuda faptului că toate facturile emise de X si le însuşea prin semnătură și ştampila.
Societatea X notifică societatea Y in baza disp. art. 720 ind 1 Cpc.
1. Este introdusă somație de plată în baza OG 5/2001, somație care este respinsă, fiind irevocabilă pentru creditor.
2. Ulterior, societatea X, la initiativa ,,cuiva”, introduce cererea de emitere a unei ordonanţe de plată, întemeiată pe dispoziţiile OUG 119/2007, împotriva aceleiaşi societăţi Y, pentru acelaşi contract şi aceleaşi facturi.
Societatea Y se apară în timpul procesului întemeiat pe OUG 119/2007, invocând excepţia autorităţii de lucru judecat, deoarece între părţi, în aceeaşi calitate, pentru acelaşi obiect şi pentru aceeaşi cauză s-au mai judecat.
Instanţa respinge excepţia ca neîntemeiată şi pe fondul cauzei admite cererea de emitere a ordonanţei în baza art. 10 din OU 119/2007.

INTREBÃRI:
1) Este posibil ca în cadrul cererii în anulare formulată de societatea Y, să se invoce aceeaşi excepţie?
2) Ce părere aveţi, este autoritate de lucru judecat?
3) Dacă aţi fi apărătorul societăţii X ce aţi face?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:45, 26 Octombrie 2009
Va rugam respectati regulamentul forumului si NU postati 2 mesaje avand continut identic.
Va multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E sau nu autoritate de lucru judecat?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Buna seara! Am o spetă ce o supun dezbaterii, rugându-vă a mă ajuta în limita posibilului cu un sfat competent! O societate X, are de recuperat un debit ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata. sentinta irevocabila. debit nerecuperat Monica H. Monica H. Am formulat o cerere de chemare in judecata, care a fost respinsa prin sentinta irevocabila, motivat de faptul ca instanta \\"nu a fost convinsa\\" iar ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 iuliamariana iuliamariana Buna ziua, - somatie de plata OUG 5/2001 - respinsa - am introdus o alta cerere la judecatorie in baza OUG 119/2007 Solutie : excepţia puterii de ... (vezi toată discuția)