avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RECUPERARE SALARIU /CE CALE SA URMEZ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RECUPERARE SALARIU /CE CALE SA URMEZ?

BUNA ZIUA,
AM MARE NEVOIE DE SPRIJINUL D -VOASTRA
SOTUL MEU A LUCRAT PANA PE 10 MAI 2010 8 ANI DE ZILE LA O FIRMA UNDE DE 1 AN TOT AU PROBLEME CU PLATA SAL LA TIMP
A RESPECTAT PREAVIZUL LEGAL DAR NU SI A MAI INCASAT VREUN DREPT SALARIAL DIN LUNA FEBRUARIE MOTIVAND CONDUCEREA CA NU EXISTA BANI
DE FAPT DE ACEEA SI A DAT DEMISIA
A INCERCAT CU DISCUTII AMIABILE CU PROMISIUNI DIN PARTEA CONDUCERII CA VA PRIMI CE I SE CUVINE
DAR PANA ASTAQZI NIMIC
BA AM INTELES CA FIRMA ASTEAPTA NUMIREA UNUI ADMIN PT LICHIDARE
NOI AM FACUT SESIZARE LA ITM
DAR RASPUNSUL PRIMIT NU SPUNE DECAT CA SOTUL TREBUIE SA SE ADRESEZA INSTANTEI
NU STIM UNDE SA NE ADRESAM CE FEL SA FIE ACTIUNEA PLUS CA NU AVEM BANI DE AVOCATI
EU AVEAM UN PAMANT MOSTENIRE SI L AM VANDUT PT A TRECE DE ACEASTA PERIOADA GREA IN CARE SOTUL NU A INCASAT VREUN LEU DESI LA SERVICIU A MERS ZILNIC
VA ROG SPUNE TI CUM SA PROCEDAM SA NE RECUPERAM BANII MUNCITI
PLUS DAUNE PT CA M A OBLIGAT ACEASTA SITUATIE SA VAND CEVA CE NU AVEAM IN PLAN
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 17 August 2010
pentru solutionarea problemei dv. va puteti adresa cu o cerere tribunalului in raza caruia isi are sediul angajatorul solicitind plata c/valorii salariilor restante. cererea este depusa in dublu exemplar su este scutita de taxe de timbru.
Trebuie sa actionati prin instanta , la tribunal mai exact, este un litigiu de munca, cu castig de cauza 100%. Trebuie sa fiti atenti , daca firma intra in lichidare sau reorganizare, sa va inscrieti la masa credala, aveti intaietate in fata altor creditori. Cel mai bine ar fi sa nu mai asteptati si sa dati drumul la actiune in instanta. La daune, un pic mai greu , dar nu imposibil :)
CUM REUSESC SA MA INSCRIU LA MASA CREDALA DACA NU AVEM ACCES LA FIRMA?
VA ROG IN RAZA UNDE RECLAMANTUL ISI ARE DOMICILIUL SAU SOCIETATEA SE DEPUNE CEREREA?
:offtopic: Interventie moderator
@ MIKKKI

Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

p.s.
Fiind litigiu de munca, actiunea se depunre la Tribunalul judetean in a carui raza teritoariala isi are domiciliul reclamantul ..

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala - procedura Krissia . Krissia . O firma are deschisa procedura de lichidare judiciara, dosarul fiind pe rol inca la instanta de judecata. S-a stabilit termen in septembrie pt inscrierea ... (vezi toată discuția)