avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare pt un contract de telefonie mobila
Discuție deschisă în Executare silită

executare pt un contract de telefonie mobila

prin 2003 am incheiat un contract cu connex(pe vremea aceea asa se numea), dar nu am putut sa-l platesc si am renuntat la el, in timp mi au venit in casuta postala cateva notificari precum sunt in vizorul unei firme, si am de platit 2135 de ron suma totala dintr-un debit initial de 199 ron. Zilele trecute am mai gasit un plic cu o copie xerox in care se preciza ca prezenta, reprezinta un ordin executoriu ce va fi inaintat judecatorului.
Dupa atatia ani se mai poate intampla ceva? nu am semnat niciodata pt nimic, totul a fost gasit in casuta postala, si ar trebui sa fie prescrisa datoria?
Actionez bine daca le cer o dovada ca nu este prescrisa datoria si ca au incercat sa mi aduca la cunostinta somatii, care sa semnez pt ele ?
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
marius.n, utilizator
Am primit si eu o astfel de scrisoare de la aceeasi firma. Executarea silita dupa anuntarea executorului judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in raza careia se afla domiciliul dvs.,asta urmaresc.Daca aveti bunuri mobile sau imobile pe numele dvs.,pot fi neplaceri,daca nu...nu prea B-).Problema e cu legalitatea acelei cesiuni de creanta,in sensul daca ne poate fi noua debitorilor opozabila,in lipsa unei notificari.Am intrebat si eu pe forum,dar nici unul din "marii specialisti"nu s-a grabit sa raspunda.In orice caz,va doresc succes,si poate ne va raspunde cineva;)
actiunea est prescrisa.
marius.n a scris:

Actionez bine daca le cer o dovada ca nu este prescrisa datoria si ca au incercat sa mi aduca la cunostinta somatii, care sa semnez pt ele ?


Nu mai faceti nimic. Nu efectuati nici o plata, nici partiala, nu recunoasteti datoria, pt ca va repune in termenul de prescriptie si va pot executa silit.
Datoria s-a prescris.
Intentionez sa le scriu printr-un avocat zilele acestea prin care sa le zic ca nu am nicio datorie asupra lor, daca am avut o datorie ea s-a prescris demult si doresc sa fiu lasat in pace (si mai vad eu ce altceva prin care sa nu recunosc debitul), cel putin asa m-a sfatuit un avocat deoarece ei nu vor lasa sa treaca timpul asa si vor actiona mereu pt recuperarea datoriei.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
marius.n, utilizator
Daca asa v-a sfatuit un avocat, ce mai intrebati si pe forum?
Faceti ce doriti.
Sfatul meu e sa nu faceti nimic.

Daca va dau in judecata, invocati exceptia prescriptiei. Pana atunci, ignorati-i.

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei de la o societate recuperari creante marysa_2u marysa_2u Buna am si eu o problema in urma cu 5 ani am lasat pe cineva sa imi plateasca ratele eu plecand din tara....cand am revenit am fost la banca sa imi verific ... (vezi toată discuția)
Factura servicii telefonie mobila neplatita Delia17 Delia17 Buna, Am facut un contract cu Orange in urma cu aprox. 8 ani. Am luat si un telefon gratuit pentru ca am incheiat contract cu ei. Am facut acest contract ... (vezi toată discuția)