avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contributie de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contributie de intretinere copil

Sunt divortata ,am un copil si in urma divortului s-a hoatarat ca tatal sa contribuie la intretinerea copilului cu o contributie pana la implinirea acestuia a varstei de 18 ani.Copilul implineste in septembrie 2010 varsta de 18 ani dar urmeaza inca cursurile de zi ale unui liceu.Ce trebuie sa fac pentru ca tatal copilului sa participe in continuare la intretinerea copilului ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirela virtosu , utilizator 19:15, 18 August 2010
a facut cerere sotul dvs de sistare a pensiei in instanta? daca nu a facut atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme pt ca va achita in continuare pensia.
Intretinerea se acorda pana la data la care minorul implineste 18 ani, cu exceptia situatiei in care minorul isi continua studiile, caz in care plata intretinerii poate continua pana la 25 sau 26 ani, in functie de durata studiilor. Trebuie sa actionati in instanta parintele debitor al obligatiei platii pensiei de intretinere, atasand actiunii toate dovezile privind continuarea studiilor. Succes!
Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Daca fostul sot nu a facut cerere de sistare a pensiei in instanta -imi cer scuze dar nu am inteles din raspunsurile dumneavoastra-trebuie sa deschid actiune in instanta in care sa demonstrez ca fiul meu urmeaza -inca -cursurile unui liceu sau tatal copilului plateste in continuare pana la terminarea studiilor...(pensia i se opreste automat si trebuie sa faca el cerere de sistare pentru a nu i se mai opri???)
Imi cer scuze dar raspunsurile dumneavoastra sunt contradictorii si de aceea nici intrebarea mea poate nu este clara....
Multumesc inca o data!
Trebuie sa introducetio o noua actiune, deoarece in sentinta prin care s-a stabilit pensia scrie ca aceasta se acorda pana la majoratul minorului. In noua actiune cereti continuarea acordarii pensiei dupa majorat, deoarece copilul se afla in continuarea studiilor.
Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Va multumesc,acum am inteles !Dar in acest caz mai am o intrebare:in cazul in care domiciliile in momentul de fata sunt diferite,eu trebuie sa introduc actiunea in instanta aferenta domiciliului meu actual sau in instanta de unde am sentinta conform caruia se hotarase acordarea pensiei si care in acest caz coincide cu domiciliul fostului sot?
Inca o data multumiri!

Alte discuții în legătură

Divort ramona j ramona j Ma aflu in divort cu fostu sot de 1an jumate .Eu am castigat custodia copilului de 5ani la fond si apel iar la recurs i s-a aprobat sa i se-i rejudece ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Autorizatie sanitara functionare spalatorii creatza_70 creatza_70 O societate comerciala avand ca obiect de activitate: \"spalatorie textile\" doreste sa participe la licitatii organizate de anumite spitale. Unele din ... (vezi toată discuția)