Fostul meu sot este navigator si la divort s-a calculat pentru cei doi copii o pensie alimentara de aprox 210 lei . Pensia s-a calculat la salariul lui in lei care era 700 lei, in conditiile in care el avea la vremea respectiva si aprox 3500 euro / luna diurna.
Intrebarea la care mi-as dori sa-mi raspunda cineva este daca as putea obtine o pensie alimentara calculata la toate veniturile, avand in vedere ca in 3 ani de cand ne-am despartit nu a ajutat copiii cu nimic in plus.
Va multumesc! Mailul meu este tache10fm@yahoo.com
puteti formula o noua actiune in instanta de majorare a pensiei de intretinere, dar trebuie sa dovediti veniturile pe care d-voastra le banuiti; daca ii cunoasteti locul de munca, instanta prin adresa solicita de la angajator veniturile pe ultimele 6luni; oricum, numai de la data introducerii noii actiuni puteti obtine o pensie majorata.
avocat Cristina popescu
Art 409 Cod procedura civila:
Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.
Va multumesc pentru raspuns! Eu sper ca firma sa fie obligata sa puna la dispozitie documentele, pentru ca eu am doar un contract vechi de 3 ani care dovedeste ca avea venituri mult mai mari, dar la vremea respectiva nu l-am folosit din pacate.