avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita,prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita,prescriptie

In anul 2004,am contractat un credit,ptr.un aparat electronic,folosit de firma la care lucram.Nu s-a achitat integral,si cam acum un an au inceput sa vina somatii de la o firma de recuperare.Nu am raspuns,iar recent au trimis o scrisoare in care imi descriau ce o sa trimita ei la executor,daca nu platesc pina la data de...Fostul administrator al firmei,care acum e in Spania,a spus ca o sa achite,dar nu stie cind.Trebuie sa le raspund ceva,sau sa ma interesez daca nu s-a implinit termenul de prescriptie ? Nu stiu nici cind s-a platit ultima rata,cred ca pe la inceputul lui 2005. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicu 68 , utilizator 10:46, 19 August 2010
Mai degraba este vorba de perimarea executarii silite.
Deocamdata sunt simple amenintari. O executare silita se face doar in temeiul unui titlu executoriu, iar in acest caz nu e vorba de asa ceva. Nu platiti nimic, nu acceptati esalonari, nu intrati intr-un joc al firmei de recuperari, pana ce nu vorbiti cu un avocat.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Pentru a interveni prescriptia este nevoie ca de la scadenta ultimei rate sa fi trecut o perioada mai mare de trei ani. Atentie, este vorba de scadenta ultimei rate si nu de ultima rata pe care ati achitat-o. Aceasta plata conteaza doar daca este facuta in aceasta perioada de trei ani si a intrerupt cursul prescriptiei. Colegul "adisan" are dreptate ,apelati la un avocat si nu intrati in jocul firmei de recuperare.
Pentru "andymaurul": nu poate fi vorba despre perimarea executarii silite daca aceasta nici nu a inceput.
Scuze,m-am grabit.
termenul de prescriptie este de 3 ani de la data la care acest contract cu banca,a fost reziliat, banca cedand creanta, firmei de recuperari. daca firma de recuperare este in termen de a cere executarea silita, bunurile si/sau veniturile dvs,pot fi executate silit.

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Factura servicii telefonie mobila neplatita Delia17 Delia17 Buna, Am facut un contract cu Orange in urma cu aprox. 8 ani. Am luat si un telefon gratuit pentru ca am incheiat contract cu ei. Am facut acest contract ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre banca-abuzuri? crisaki crisaki Buna, va rog sa ma ajutati ,pentru ca nu cunosc nici un avocat la cine as putea apela. Tatal meu are rate la 10 banci ,toate au fost luate pe pesoana fizica ... (vezi toată discuția)