In anul 2004,am contractat un credit,ptr.un aparat electronic,folosit de firma la care lucram.Nu s-a achitat integral,si cam acum un an au inceput sa vina somatii de la o firma de recuperare.Nu am raspuns,iar recent au trimis o scrisoare in care imi descriau ce o sa trimita ei la executor,daca nu platesc pina la data de...Fostul administrator al firmei,care acum e in Spania,a spus ca o sa achite,dar nu stie cind.Trebuie sa le raspund ceva,sau sa ma interesez daca nu s-a implinit termenul de prescriptie ? Nu stiu nici cind s-a platit ultima rata,cred ca pe la inceputul lui 2005. Multumesc anticipat
Deocamdata sunt simple amenintari. O executare silita se face doar in temeiul unui titlu executoriu, iar in acest caz nu e vorba de asa ceva. Nu platiti nimic, nu acceptati esalonari, nu intrati intr-un joc al firmei de recuperari, pana ce nu vorbiti cu un avocat.
Pentru a interveni prescriptia este nevoie ca de la scadenta ultimei rate sa fi trecut o perioada mai mare de trei ani. Atentie, este vorba de scadenta ultimei rate si nu de ultima rata pe care ati achitat-o. Aceasta plata conteaza doar daca este facuta in aceasta perioada de trei ani si a intrerupt cursul prescriptiei. Colegul "adisan" are dreptate ,apelati la un avocat si nu intrati in jocul firmei de recuperare.
Pentru "andymaurul": nu poate fi vorba despre perimarea executarii silite daca aceasta nici nu a inceput.
termenul de prescriptie este de 3 ani de la data la care acest contract cu banca,a fost reziliat, banca cedand creanta, firmei de recuperari. daca firma de recuperare este in termen de a cere executarea silita, bunurile si/sau veniturile dvs,pot fi executate silit.