avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
as dori sa-mi spuneti daca se poate cat costa un divort de un cetatean american, fara domiciliu comun, nu am locuit niciodata impreuna, nu avem copiii.Acordul divortului este de ambele parti.
Cel mai recent răspuns: lml , utilizator 10:18, 26 August 2010
Taxa de timbru-39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
andymaurul, utilizator
Se poate inainta cerere de divort in Romania daca cel putin una din parti are domiciliul in Romania si casatoria a fost incheiata in Romania.
Va multumesc pt raspuns , casatoria a fost in Romania. Imi trebuie avocat?
Daca este cu acordul ambilor soti nu.Formulati actiune de divort cu acordul ambilor soti,in care aratati ca nu aveti copii,bunuri de partajat,si o semnati amandoi.O depuneti la judecatoria din localitatea unde ati incheiat casatoria sau ati avutt ultimul domiciliu comun,impreuna cu chitanta prin care ati achitat taxa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.Veti fi citati,iar la primul termen de judecata veti fi intrebati de instanta daca sunteti de acord cu divortul,veti spune amandoi da,veti semna si atat.O alta solutie ar fi sa mergeeti la un mediator ,in 30 minute se intocmesc actele,mediatorul le trimite la instanta.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
andymaurul, utilizator
Buna seara,
va multumesc pt raspunsuri dar as mai avea o intrebare, daca sotia nu este in tara judecatoria trimite actele la ea pt acordul ei ?Eu vreau sa inaintez cererea de divort la judecatorie fara prezenta ei la judecatorie.

Alte discuții în legătură

Divort la distanta Ioana52 Ioana52 Buna! As avea si eu o intrebare va rog...sunt casatorita cu un cetatean american (casatoria a avut loc in Romania) care este plecat momentan in America de Sud ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru divort? laura28 laura28 Buna ziua, Sunt casatorita de un an , si vreau sa divortez . Nu dispun de bugetul necesar pentru a platii un avocat asa ca am nevoie de ajutor deoarece nu ... (vezi toată discuția)