avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la distanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la distanta

Buna! As avea si eu o intrebare va rog...sunt casatorita cu un cetatean american (casatoria a avut loc in Romania) care este plecat momentan in America de Sud si as dori sa divortez cat de rapid posibil doar ca nu cunosc exact procedura si de asmenea nu stiu daca este posibil un divort de comun acord "la distanta", precum si, in cazul in care este posibil, de ce anume documente as avea nevoie din partea lui...mentionez faptul ca nu avem copii impreuna, de asemenea nu avem bunuri de impartit...
Totodata, doar informativ, in cazul in care el nu ar fi de acord cu divortul, eu as putea oricum sa intentez divort daca el este plecat din tara?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 01:46, 22 Noiembrie 2012
Pentru un divort de comun acord este necesara prezenta ambilor soti pentruu a-si da consimtamantul in acest sens.

Daca sotul nu se poate prezenta nu va ramane decat varianta de a divorta in lipsa acestuia.

Actiunea de divort trebuie introdusa la ultimul domiciliu comun al sotilor, avand nevoie de originalul certificatului de casatorie si de achitarea unei taxe de timbru de 39 lei si un timbru judiciar de 0,3 lei.
Daca sotul aflat in SUA isi angajeaza avocat se poate rezolva divortul asa cum doriti.
Daca nu este de acord sau nu isi angajeaza avocat va veti judeca si ii veti dovedi vina.
Daca nu ii dovediti culpa putetk avea probleme neplacute.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
avocat_penalist, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort lml lml Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca se poate cat costa un divort de un cetatean american, fara domiciliu comun, nu am locuit niciodata impreuna, nu avem ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru divort? laura28 laura28 Buna ziua, Sunt casatorita de un an , si vreau sa divortez . Nu dispun de bugetul necesar pentru a platii un avocat asa ca am nevoie de ajutor deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)