avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copilul meu vrea sa isi schimbe numele.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copilul meu vrea sa isi schimbe numele.

Am divortat , baiatul nostru are 20 de ani .si ar vrea sa treaca pe numele meu de fata .As vrea sa stiu daca se poate ,ce ar trebui sa faca si daca mai are drept la mostenire ?
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 18:52, 19 August 2010
1. Da se poate
2.Flacaul va depune o cerere la primaria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul, sau la primaria ultimului loc de domiciliu avut in tara, in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate.
3. Are dreptul la mostenire, chiar daca isi schimba numele.
1)Cetatenii români pot solicita pentru motive temeinice, aprobarea schimbarii pe cale administrativa a numelui de familie sau a prenumelui, în baza O. G. nr. 41 din 30.01.2003.

Având în vedere procesul de reforma institutionala privind descentralizarea administratiei publice si organizarea serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, astfel cum s-a stabilit prin O.G. nr. 84/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, începând cu data de 1.04.2005, devin aplicabile prevederile art. 13 din O.G. nr. 41/2003, privind dobândirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice, sens în care competenta de aprobare a cererilor de schimbare a numelui pe cale administrativa va reveni presedintelui consiliului judetean.
2)Dreptul la mostenire nu este afectat de schimbarea numelui.
Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
MIHAIELA-GABRIELA SERBAN, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume hedonia hedonia Buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o problema. Este vorba de procedura de schimbare de nume a tatalui meu. Am cerut recent pentru el un certificat de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui consselo consselo Am si eu o intrebare daca se poate :) am un nume si un prenume...atat. Pe certificatul de botez am trecut pe langa prenumele meu si prenumele : Alexandra. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume razvanrzv razvanrzv Am 20 de ani si vreau sa imi schimb numele. De la varsta de 2 ani mama s-a recasatorit si eu am ramas cu acelasi nume si sunt singurul din familie cu nume ... (vezi toată discuția)