avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere credit

in ce coditii se prescrie un credit?din cauza ca nu am platit mai bine de un an la o banca creditul meu a fost preluat de o societate de recuperare.o avocata a trimis in numele meu o scrisoare si cateva acte doveditoare ca nu am avut de unde sa platesc.si avocata mi a zis ca nu tre sa mi mai fac probleme de acum ca societatea de recuperare ma va urmari 3 ani si nu trebuie sa mi fac griji ca dupa 3 ani se prescrie.mie nu mi vine sa cred ca exista asa ceva.exista?in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:22, 20 August 2010
Creditul se prescrie in termen de 3 ani de la data ultimei plati pe care ati realizat-o.
Daca intre timp va dau in judecata sau incep executarea silita, termenul de prescriptie se intrerupe si incepe altul, de 3 ani.
Daca nu e inca datoria prescrisa, e greu de crezut ca firma de recuperari creante o sa permita sa se prescrie. Sigur vor face ceva.
multumesc pentru raspuns.
av_andra13 a scris:

Creditul se prescrie in termen de 3 ani de la data ultimei plati pe care ati realizat-o.


Vaaaaaleuuuu, muicaaaaaaaaa ... in 3 ani se prescrie creditul ? :oops:
Astfel de formulari chiar daca il lamuresc cat de cat pe utilizatorul neavizat, daca vin din partea unei persoane care se recomanda ca avocat/consilier juridic aduc un prejudiciu acestui forum pentru ca, intre altele, unul din scopurile noastre este si acela de a educa.
Asadar: Daca nu actioneaza in termenul de 3 ani creditorul/banca pierde dreptul la actiune. Adica va poate actiona in judecata si peste acest termen insa actiunea ii va fi paralizata printr-o exceptie specifica, ridicata de d-voastra sau din oficiu, pentru motivul ca a intervenit prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie la banca sorin85 sorin85 buna ziua, imi puteti spune va rog in cat timp se prescrie datoria la banca? (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Prescriere datorie nelutza nelutza Am 2 credite de nevoi personale luate in 2007 .Unul in valoare de 4500de ron si altul de 7000 de ron .Pana in 2010 am platit la unul dintre el ramanand doar ... (vezi toată discuția)