1. daca la incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unei locuinte, se declara un pret mai mic decat cel real, se comit delictele de fals in declaratii si de evaziune fiscala?
2. cand intervine prescriptia acestor delicte?
f interesanta intrebarea dvs. avand in vedere ca ministerul finantelor refuza sa reduca preturile grilelor existente la notari atunci f multi care cumparam imobile declaram ca platim un pret si de fapt incasam unul mai mic.oare statul sa nu fie infractorul principal aici?
NU se pot declara preturi mai mici decat cele din evaluarile imobilolor facute de Camerele Notarilor Publici. Practica oricum aceasta este de declarare a pretului minim in acte.
Trebuie insa facuta dovada simularii actului cu privire le pretul declarat si la cel real incasat.
Pb este ca, daca va cumpara imobilul cineva care ia credit din banca pt achizitionarea acestuia, trebuie declarat pretul real pentru ca in funcie de acesta se ia creditul de la banca.
pretul declarat in contract este cel mai mic posibil in acel moment, dar in afara de contractul de vanzarea-cumpararea inmobilului, unde apare acest minim ca pret de vanzare, exista o chitanta de mana unde apare pretul real, care este dublu decat cel declarat.
Taxe notariale
grig1953
Vreau sa vand un apartament fiului meu cu pretul real de 20000 EURO. Bineinteles valoarea de piata a apartamentului este mult mai mare, dar pretul real cerut ... (vezi toată discuția)