avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Universitatea Titu Maiorescu detalii
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Universitatea Titu Maiorescu detalii

Am fost admisa anul acesta la UTM la Facultatea de Drept si as dorii sa stiu ce parere aveeti despre aceasta facultatea,despre profesori si as vrea sa stiu si ceva detalii despre cursuri, examene.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters91976 , utilizator 18:30, 23 August 2010
In primul rand, felicitari!
Eu am terminat la UTM. Este o institutie serioasa si, daca vrei o parere, eu zic ca trebuie sa fii pregatita sa tocesti. Sa stii ca exigenta este destul de mare, profesorii sunt foarte buni, dar cu pretentii mari de la voi, la examene. Bineinteles, ma refer la pretentiile asupra nivelului cunostintelor acumulate si la gradul de dificultate al examenelor iar nu la pretentii materiale sau de alta natura. Eu nu am dat niciodata spaga pentru a trece un examen la UTM, nu am auzit pe vreun coleg sa fi facut asta, si nici nu am copiat (cel putin in privinta copiatului sunt foarte severi). Nu vreau acuma sa ridic in slavi aceasta institutie si nici sa-i fac reclama. Nu spun ca daca ai terminat la UTM iesi toba de carte de acolo sau intri din prima in Barou sau la ITM. Nu, sunt alte niveluri, care necesita o abordare mai profunda a materiei. Ce vreau sa spun este ca vei ramane cu ceva in cap dupa terminarea facultatii si poate si cu dorinta de a merge mai departe. Oricum, totul depinde de ambitia si determinarea ta. Restul se invata: pretentiile profesorilor cu privire la prezenta la cursuri (sau activitati tutoriale) si cerintele fiecaruia pentru examene, toanele lor si tipul de evaluare preferat (eu nu am dat decat vreo trei examene grila toata facultatea, restul sinteza). Este bine sa-ti cumperi de la biblioteca cartile de sinteza si tratatele recomandate care sunt foarte bune si care te vor ajuta sa intelegi mult mai bine, si peste ceea ce poate preda un prof. la curs.
In rest, bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admintere cu licenta de la spiru crazyCRO crazyCRO am o mareee nelamurire am vazut cu totii cred scandalul din ultima saptamana, si anume: licente anulate, decizia inaltei curti de a anula anularea..numai in ... (vezi toată discuția)
Sfat legat de masterat amitza amitza as dori si eu un sfat, va roooooooooooog!!!!!!!!!! sunt proaspat absolventa de drept, si as dori sa urmez unul sau doua programe de master , dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Oare este o diferenta asa mare intre dreptul facut la stat si cel la particular?? mer_123 mer_123 De multe ori auzim ca DREPTUL facut la stat este mult superior celui facut la particular (MAIORESCU,TITULESCU.CANTEMIR...desi sunt mai multe as dori sa ne ... (vezi toată discuția)