avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actionare in justitie acord notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actionare in justitie acord notarial

In anul 2003 am obtinut acordul notarial al vecinului (curte comuna) pentru extindere locuinta. Suprafata pe care s-a facut extinderea a inclus si intrarea intr-un beci de folosinta comuna, lucru stiut foarte bine de vecin, numai ca acest lucru nu e scris in acel acord, negru pe alb. Acum, dupa 7 ani din care 4 de procese,vecinul vrea partaj de folosinta beci, a obtinut certificatul de urbanism si avanseaza fooooooooooaaaarte rapid catre autorizatie trapa beci din locuinta lui. Il pot actiona in instanta pentru acest lucru, dat fiind faptul ca unica intrare in beci este acum pe la mine prin casa, am facut ceva imbunatatiri pentru ca l-am folosit doar eu din 2003? Ii pot anula certif. urbanism +autorizatia (eventual ) in instanta pe baza acestui acord notarial care nu se respecta?X-(
Cel mai recent răspuns: miha29ela , utilizator 13:51, 20 August 2010
Daca sunteti coproprietari pe acel beci, vecinul poate solicita instantei iesirea din indiviziune si poate sa isi separe si cu zid partea sa nu numai sa faca intrare separata.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
DANIEL TOCEA, Avocat
Chiar daca am acel acord notarial prin care se intelege ca al a renuntat intr-un fel la dreptul lui de folosinta????????????Mi se pare absurd!
depinde cum a fost formulata acea cerere de renuntare. daca e stipulat expres ca renunta total si definitiv la dreptul de folosinta atunci puteti sa il dati in judecata.
Ati spus ca in acordul notarial este vorba despre extindere locuinta. Aceasta extindere viza beciul?
Dvs. vi s-a parut normal sa va extindeti cu constructia peste intrarea in beciul pe care il aveti in comun cu vecinul?Si cum intelegeti dvs. ca "a renuntat, intr-un fel"?
De ce vi se pare absurda atitudinea vecinului, dar a dvs. nu?
1)Da, aceasta extindere viza beciul.
2) Mi se pare absurd faptul ca acest acord nu conteaza, la o adica imi poate darama si casa daca vrea sa intre pe unde a fost intrarea, nu-i asa? (nicidecum atitudinea vecinului)
3)Beciul apartine primariei, chiar daca predecesorii mei ca proprietari si inclusiv eu am platit si platim impozit pe acest beci (toata suprafata)
4)mai bine de 30 de ani au folosit beciul doar proprietarii dinaintea mea, acum eu, ei fiind chiriasi la stat pana in 2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi iesire din coproprietate miha29ela miha29ela Care sunt acesti pasi ce trebuie urmati pt iesirea din coproprietate, in cazul beciurilor? (vezi toată discuția)
Aflare nr. certif. fiscal, autorizatie miha29ela miha29ela Vecinul meu, coproprietar al aceluiasi imobil, a obtinut certif. de urbanism pentru trapa beci din locuinta proprie, beci aflat in folosinta comuna cu mine, ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului miha29ela miha29ela Vecinul meu, coproprietar al aceluiasi imobil, a obtinut certif. de urbanism pentru trapa beci din locuinta proprie, beci aflat in folosinta comuna cu mine, ... (vezi toată discuția)