Eu nu stiu efectiv daca martorul mincinos a fost acolo in grupul de persoane adunate cand a venit controlul cand am fost legitimat pe plaja, pentru ca nu il cunosc.
Asta se poate vedea doar la o confruntare pentru ca am poze cu cei care au fost de fata.
Ceea ce ar trebui dovedit este ca P.V.s-a intocmit ulterior in lipsa mea, si martorul minte ca eu am refuzat sa semnez....asta daca are vreo relevanta pentru a anula PV.
Amenda e data pe OUG 202/2002 ( ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ privind gospodărirea integrată a zonei costiere ) art.77, alin. 3 lit b, care nu are nici o legatura cu motivatia : A fost gasit stationand cu auto....pe plaja Corbu din cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Legea biosferei este 82/1993.
Nu s-au facut masuratori la ce distanta era drumul pe marginea caruia era parcata masina fata de malul marii, oricum erau mai mult de 100 m, dar si asta ar fi fost relevant daca amenda ar fi fost data pe HCL Corbu pentru care exista singurul panou de avertizare pe o raza de cel putin 7 Km.
Notiune de "plaja" e generica si nu se specifica nicaieri pana unde tine, ce latime sau ce lungime are.
Mentionez ca de la drumul national si pana la plaja, (aprox 7 km) cat si in toata zona plajei nu exista nici o bariera, panou cu harta sau panou de avertizare care sa indice ca acel spatiu apartine Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si e interzisa stationarea sau camparea.
In schimb exista cel putin 5 panouri care ademenesc turistii spre plaja, spre terasa Pescarus, spre cherhana, spre camping si terenuri de tenis.
Mai mentionez ca celor de la garda de mediu le-am cerut sa imi arate Ordinul de serviciu in baza caruia efectueaza acel control si nu au putut prezenta decat o legitimatie ca sunt angajati la GNM. comisariatul RBDD Tulcea.
Articole aparute in ziarul TELEGRAF pe tema plajei Corbu:
[ link extern ]
[ link extern ]
Important pentru mine este sfatul unui avocat care imi poate spune care sunt motivele juridice temeinice pe care se poate cere nulitatea sau anularea P. V.si a amenzii.
Imi pare rau ca nu pot posta pe acest site scan si poze.
Daca este un avocat interesat sa preia cazul ( ar fi bine sa fie din Constanta) pot lasa adresa de mail remier55@yahoo.com si tel. 0725.215.224
Multumesc,
Costin Comardicea