avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna
vreau sa stiu la cate saptamani luni sau ani se poate face in 210 succesiunea daca un parinte a murit si suntem 2 frati
am auzit ca acum trebuie facuta in primele 6 luni sa nu platesti prea mult
pana acum era in primii 2 ani de la deces
cum este de fapt??
la sfarsitul lui august expira cele 6 luni ce sa fac?? si incauza este vorba de un apartament cu 3 camere
multumesc!
6 luni termen de optiune succesorala, niciodata nu a fost de 2 ani.
Termenul de 6 luni e de optiune succesorala: acceptare sau renuntare la succesiune. E recomandat sa dati o declaratie de acceptare la notar.
Apoi puteti dezbate in termen de 2 ani sa nu platiti impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)
Succesiune-termen minim si maxim Marius Rujan Marius Rujan Am inteles din discutii, ca termenul maxim de acceptare a succesiunii este de 6 luni, dar care este termenul minim, curgand de la data decesului, la care se ... (vezi toată discuția)
Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)