avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

daca sotia mea este proprietara nuda si parintii ei au drept de uzufruct viager,poate fii sotia mea data afara din casa? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:48, 29 August 2010
Da, poate fi evacuata, intrucat nuda proprietate nu confera drept de folosinta.
avocat Cristina Popescu
poate fi data afara din casa doar printr-o actiune de evacuare in instanta.
Multumesc de raspuns. As mai avea o intrebare,daca sotia ar vinde proprietatea, care am inteles ca se poate vinde fara acordul uzufructuantilor, noii proprietari au dreptul de a locuii acolo?
Nu.

Nuda proprietate se poate instraina ( vanzare-cumparare, donatie etc.) dar uzufructul nu se stinge ( decat prin cauzele de incetare prevazute de lege: decesul uzufructuarilor, renuntare la uzufruct etc.).
In contractul de v-c scrie ca sotia mea cumpara cu titlu de bun propriu, nuda proprietate, iar parintii ei cumpara uzufructul viager pt care s-a achitat suma de.... Intrebarea mea este daca uzufructuantii pot ataca contractul pe motiv ca sotia mea nu avea bani si ei au platit casa ,ceea ce este si adevarat .Multumesc

Alte discuții în legătură

Probleme uzufruct mihaelamoldovan mihaelamoldovan Buna ziua.Am cumparat casa de la fratele meu,cu contract de vanzare-cumparare dar am luat-o pe mama ,care locuia in casa, cu uzufruct viager.Acum mama vrea sa ... (vezi toată discuția)
Donatarul poate vinde un imobil fără acordul celui care beneficiază de uzufruct viager? Andreea3087 Andreea3087 Bună seara! Partenerul meu împreună cu sora sa au primit printr un contract de donație casa părinților plus terenul ce o inconjoară. Donatara este sora ... (vezi toată discuția)