Buna ziua.Am cumparat casa de la fratele meu,cu contract de vanzare-cumparare dar am luat-o pe mama ,care locuia in casa, cu uzufruct viager.Acum mama vrea sa ne dea afara din casa . Casa e intabulata pe numele meu si al sotului. Poate face asa ceva? Fratele meu nu e implicat.
multumesc.
Bună ziua! Nuda proprietate dobândită prin contractul încheiat, nu conferă (pe toată durata fiinţării dreptului de uzufruct constituit în favoarea uzufructuarului) un drept locativ propriu cu privire la imobilul în discuţie, pe care să-l puteți opune cu succes uzufructuarei.
Nudul proprietar nu are drept de folosință pe durata vieții uzufructuarului. Are doar dreptul de dispoziție, adică de a vinde proprietatea dar nu de a o folosi.
Astfel, trebuie să justificați un drept locativ propriu, pentru a putea opune cererea de evacuare a uzufructuarului.
Ioi! Imi cer scuze dar nu inteleg nimic.Eu nu vrea sa o dau afara pe mama, ea este cea care face afirmatii de acest gen.Va rog daca puteti sa imi explicati mai pe intelesul umilei mele minti! va multumesc!
Ioi! Imi cer scuze dar nu inteleg nimic.Eu nu vrea sa o dau afara pe mama, ea este cea care face afirmatii de acest gen.Va rog daca puteti sa imi explicati mai pe intelesul umilei mele minti! va multumesc!
Adică da, va poate da afara din casa.
Atât timp cât mama este uzufructuarul, are drept de folosință exclusivă a imobilului.