avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 75%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

75%

In ce conditii un patron poate trimite angajati in concdiu platit cu 75% ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:09, 21 August 2010
1. Din Codul muncii:

Art. 52 - (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
...
d) în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
...
Art. 53 - (1) Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
(2) Pe durata întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.

2. Asa cum scrie si Codul muncii pot fi motive economice, tehnologice, structurale, adica atunci cand unitatea are probleme in incasarea banilor de la clienti, cand are probleme cu utilajele etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program de lucru al unui angajat din cauza, probleme financiare firma mireteo mireteo Daca o firma are pb financiare, poate lua decizia de a reduce timpul de lucru al contabilei dela 8 ore la o ora? In baza carui art. din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic bubby bubby se mai da somaj tehnic pe 2012 , cate luni ? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua......la o firma este angajat un sofer care efectueaza in general curse externe...patronul doreste sa il bage in fara plata in lunile mai si iunie din ... (vezi toată discuția)