avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moºteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moºteniri

Cine şi în ce cote va moşteni dacă există un soţ supravieţuitor, tatăl defunctului care însă a fost exheredat şi mai sunt şi 3 mătuşi?
Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: ana cristea , utilizator 23:21, 23 August 2010
- 3/4 sotul supravietuitor
1/4 - matusile defunctului
Daca tatal e exheredat, fiind rezervatar primeste in limita rezervei succesorale care e 1/4 din mostenire.
Daca prin matusi intelegeti surorile defunctului, sotul in concurs cu fratii lui de cujus primeste 1/2 din mostenire.
Daca sunt matusi ale defunctului, sotul primeste 3/4 din mostenire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
COLATERALI ORDINARI: unchi, matusi, veri primari si fratii sau surorile bunicilor defunctului. Ei vor culege intreaga mostenire daca sunt singuri, iar daca vin in concurs cu sotul supravietuitor al defunctului se va stabili mai intai cota acestuia de 3/4 si abia apoi vor imparti ceea ce a mai ramas.
@justicemn
Felicitari!
Mi-a scapta rezerva de care beneficiaza exheredatul.
Până la urmă cât ia fiecare?

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Soț supraviețuitor Dragoș441 Dragoș441 Soț și Soție căsătoriți de peste 40 de ani Ea, decedata și soțul supraviețuitor Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei. Nu au copii, ... (vezi toată discuția)