avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... a adus fetita mai devreme....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

a adus fetita mai devreme....

Buna ziua. Am si eu nevoie de o lamurire. Fostul sot are dreptul de a vizita fetita conf. Hot Jud in urmatorul fel : primul weekend din luna de sambata ora 10 pana duminica ora 17- la domiciliul acestuia.In al doilea weekend din luna are dreptul sa viziteze fetita la domiciliul meu intre orele 10-14. De 2 ori pe an, de regula pe timpul concediului de odihna timp de 1 saptamana. Bun. acum a cerut fetita (de 4 ani) -este in concediu - si i-am dat-o dar, datorita faptului ca fetita nu este obisnuita sa fie despartita de mine , m-a sunat, mi-a dat-o la telefon iar fata vroia sa vin la ea... in fine ... a luat-o pe fata joi la ora 13 iar sambata seara mi-a adus fata inapoi. va dati sema - copila s-a bucurat dar vroia sa mergem sa stam cu totii la tati acasa (tati ne-a dat afara din casa in urma cu un an...iar eu locuiesc la tatal meu acum) a plans, a tipat- mi se rupe sufletul din mana cand vad suferinata puiului meu, care nu merita o viata ca asta - fata mea nu-i minge de ping-pong. Pana la urma fostul a mintit-o ca se duce sa-i ia inghetata.... abia am bagat fata in casa.... cumplit a fost ...Bun acum eu ce fac? sa consider ca saptamana la care avea dreptul fostul s-a incheiat, din moment ce mi-a adus fata in 2 zile? eu nu vreau sa -mi supun puiul la suferinte inutile ! este prea mica si a trecut prin prea multe la o varsta atat de frageda ... nu e drept! problema e ff incurcata- fostul sot m-a amenintat ca ma distruge si ca ma da afara din serviciu... el nu are nevoie de fata mea. Vrea doar sa demonstreze ca e shmecher si ca "ma face". el nu putea sa stea sambata sera in casa cu fata - avea alta treaba.... nu pot sta toata viatza cu toporul deasupra capului.... vine ... nu vine .... iar imi face vreao plangere penala... dar in primul rand sufera fata mea ... ce e de fac
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:01, 24 August 2010
Incercati sa discutati cu fostul sot in legatura cu programul de vizita, astfel incat sa fie un acord convenabil pentru ambele parti. Nu veti sta cu "toata viatza cu toporul deasupra capului" pentru ca fetita va creste :).
Trebuie sa comunicati prin telefon.
In acest fel veti stii daca vine sau nu vine...
Nu trebuie sa stai cu toporul deasupra capului,trebuie doar sa comunicati.Copilul are nevoie de amandoi,nu intelege ce s-a intamplat si de ce sta la tine si din cand in cand si la el.Poate ca este mai bine uneori sa fie mai mici copii cand parintii divorteaza,copiii mei au reactionat in alt mod ptr ca sunt mari si cred ca nu accepta acest fapt.Lasa-l sa-si vada copilul si nu-i taia zilele acordate de instanta.Mai are dreptul?Foarte bine,acorda-i aceasta sansa si demonstreaza-i ca poti fii mai inteleapta si mai ingaduitoare decat el.Oricum ce a fost mai greu a trecut.Sunteti deja divortati,exista o hotarare judecatoresca.Cum te poate da afara de la servici?Asta nu am inteles.Gabrielle
In cazul in care veti comunica exista posibilitatea de a fixa prin comun acord alt program de vizita chiar daca hotararea instantei indica un program precis.
Exista posibilitatea de a vedea copilul si in alte zile...
Doar sa va intelegeti...

avocat Claudiu Lascoschi
dvs, cu scuzele de rigoare reactionati, ca un copil cand nu primeste jucaria preferata. incercati sa rezolvati problema amiabil.

Alte discuții în legătură

Alta plangere penala....ma lupt cu morile de vant ! ally_alex06 ally_alex06 buna ziua . ma adresez dvs. in speranta ca ma veti putea lamuri si pe mine intr-o situatie. dupa un divort chinuitor , nenumarate probleme cauzate de ticalosia ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor mire9 mire9 In urma cu un an fostul meu sot a obtinut prin sentinta civila un program de vizitare al copilului nostru minor , program care -i da dreptul sa il ia in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere neachitata. drepturi fara obligatii? danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine ... (vezi toată discuția)