avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

La o desfacere abuziva a contractului de munca,prima instanta da cistig de cauza reclamantului(fostul angajat).Acesta face demersurile legale ptr.executare,firma introduce recurs si cerere de suspendare a executarii pina la solutionarea recursului.La primul termen,in recurs,instanta stabileste o cautiune si un termen la care se va pronunta vis-a-vis de cererea de suspendare.Este posibil sa se acorde suspendarea executarii,tinind cont de faptul ca firma in cauza este de fapt un lant de farmacii care in nici un caz nu poate invoca afectarea activitatii de suma in discutie,de aproximativ 7000 lei ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 14:16, 22 August 2010
Daca plateste cautiunea...da. Legea ii permite asta.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Este posibil sa se suspende executarea daca debitorul va depune cautiunea stabilita de catre instanta. Executarea se va suspenda numai pana la solutionarea recursului, urmand apoi sa isi reia executarea in functie de decizia pronuntata in recurs.
Art.278 din C.muncii prevede:"Neexecutarea unei hotarari definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda."

Pana la solutionarea cererii de suspendare, de catre instanta de recurs, cred ca ar trebui facuta aplicarea disp. art.278 C.muncii, insa trebuie luat in considerare si prevederile art.279 C.muncii, referitoare la faptul ca, actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate...

Desi nu ati precizat, tind sa cred ca prima instanta a dispus reintegrarea in munca a dvs.
avand in vedere art. 277, 278, 298 alin(2) ultima liniuta c. mun. puteti invoca in cazul cereri de suspendare exceptia lipsei competentei materiale a curtii de apel intrucat o astfel de cerere contravine c. mun. anume celor doua articole 277 si 278 prin urmare instanta competenta sa judece este instanta competenta in materie penala.
exista posibilitatea si a invoca lipsta competentei teritoriale a c. a. daca sediul angajatorului nu corespunde cu domicilul angajatului ( ca judet ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Executare silita edycom edycom am depus o contestatie la executare , cu termen in luna 3/201 , si o cerere de suspendare a executarii , care a fost judecata in camera de consiliu. Trebuia ... (vezi toată discuția)
Divort ramona j ramona j Ma aflu in divort cu fostu sot de 1an jumate .Eu am castigat custodia copilului de 5ani la fond si apel iar la recurs i s-a aprobat sa i se-i rejudece ... (vezi toată discuția)