avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunurile dobandite in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunurile dobandite in timpul casatoriei

Buna seara. As dori sa aflu cui trebuie sa ma adresez in situatia in care bunurile comune dispar din casa? Si cum trebuie sa procedez legal? Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:41, 23 August 2010
In cazul in care este vorba de un furt,atunci puteti face o plangere penala la Politie sau Parchet.
Art.210 C.pen.

Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabilă
Furtul săvârşit intre soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
buna ziua .
intrebarea dvs. este destul de sumara totusi ..
exista un proces de partaj pe rol sau nu ??
daca ati investit instanta cu actiunea de partaj puteti face o cerere de asigurare de dovezi. sau puteti face un inventar al bunurilor comune in prezenta unor vecini sau terte persoane, care sa semneze acel inventar.

daca deja s-au sustras din bunurile comune, puteti face plangere penala pt. furt intre soti. dar penalul va suspenda procesul civil ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)
Matusa hoata ContSters186014 ContSters186014 ..Buna ziua, stimati cititori! Am o mare nevoie de ajutor din partea d-vstra,dar sa incepem cu inceputul:in anul 2007 dupa o cearta cu sotia,mi-a sustras o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala furt hemera hemera am facut o plangere penala pentru furt unei persoane care a locuit in casa mea o perioada. mi-au disparut bijuterii si bani, suma fiind foarte mare. daca ... (vezi toată discuția)