Stiu ca s-a mai dezbatut aceasta problema,insa as dori sa-mi expun si eu pasul.
Sunt divortat de 5 ani.Am fost intrebat daca vreau sa las in continuare numele meu sotiei(fostei).Gandindu-ma la impactul pe care l-ar fi putut avea un NU asupra baiatului meu,am fost de acord.GRESEALA!!
Acum,am hotarat ca a venit vremea sa-mi refac viata,baiatul fiind deja major,femeia cu...care doresc sa ma recasatoresc constituie idealul in viziunea mea despre casnicie.Ei bine...Nu vreau ca aceste doua femei sa imparta acelasi nume.As dori sa-mi pot retracta hotararea de acum 5 ani si fosta sotie sa-si reia numele de fata(sau altul,ma rog...).
Nu puteti retracta hotararea! Va ofer eu alte doua posibilitati la care, poate, nu v-ati gandit. Luati numele sotiei (viitoarei sotii) sau reuniti numele dumneavoastra de familie cu cel al viitoarei dumneavoastra sotii. Astfel cele doua femei nu vor avea acelasi nume...conform dorintei dumneavoastra.
Ar fi o idee.Am,insa,o,,mica"problema.Viitoarea sotie este vaduva.Nu stiu cum sa spun,dar...luand numele ei(sau reunind ambele nume)...nu cred ca m-as simti prea confortabil.Ar fi ceva...ca si cum as fi casatorit si cu raposatul.Sunt de acord ca,deocamdata,fetitele sa pastreze numale tatalui natural.Cu timpul se poate rezolva si acest aspect.
Alte discuții în legătură
Schimbare nume
Junona
Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la schimbarea numelui, si anume, eu si sotul meu ne-am hotarat sa reunim numele sau si al meu dinainte de a ne ... (vezi toată discuția)