avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... retragere nume de familie dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

retragere nume de familie dupa divort

Stiu ca s-a mai dezbatut aceasta problema,insa as dori sa-mi expun si eu pasul.
Sunt divortat de 5 ani.Am fost intrebat daca vreau sa las in continuare numele meu sotiei(fostei).Gandindu-ma la impactul pe care l-ar fi putut avea un NU asupra baiatului meu,am fost de acord.GRESEALA!!
Acum,am hotarat ca a venit vremea sa-mi refac viata,baiatul fiind deja major,femeia cu...care doresc sa ma recasatoresc constituie idealul in viziunea mea despre casnicie.Ei bine...Nu vreau ca aceste doua femei sa imparta acelasi nume.As dori sa-mi pot retracta hotararea de acum 5 ani si fosta sotie sa-si reia numele de fata(sau altul,ma rog...).
Cel mai recent răspuns: ContSters163921 , utilizator 17:22, 23 August 2010
Vorbiti cu fosta sotie sa isi schimbe numele pe cale administrativa.
Altfel, nu vad cum ati putea sa retractati acordul privind numele.
procedura administrativa de schimbare a numelui o poate declansa doar fosta dvs sotie.
Nu puteti retracta hotararea! Va ofer eu alte doua posibilitati la care, poate, nu v-ati gandit. Luati numele sotiei (viitoarei sotii) sau reuniti numele dumneavoastra de familie cu cel al viitoarei dumneavoastra sotii. Astfel cele doua femei nu vor avea acelasi nume...conform dorintei dumneavoastra.
~ Conținut șters la cerere ~
Ar fi o idee.Am,insa,o,,mica"problema.Viitoarea sotie este vaduva.Nu stiu cum sa spun,dar...luand numele ei(sau reunind ambele nume)...nu cred ca m-as simti prea confortabil.Ar fi ceva...ca si cum as fi casatorit si cu raposatul.Sunt de acord ca,deocamdata,fetitele sa pastreze numale tatalui natural.Cu timpul se poate rezolva si acest aspect.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume Junona Junona Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la schimbarea numelui, si anume, eu si sotul meu ne-am hotarat sa reunim numele sau si al meu dinainte de a ne ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copiilor cain2k cain2k Buna ziua. În urma căsătoriei (2006), soția a vrut neapărat să reunim numele de familie. Astfel, după căsătorie, avem numele X(al meu)-Y(al ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare. părinții viitorului meu soț ... Ketyl12 Ketyl12 Bună seara, Am o întrebare. Părinții viitorului meu soț au ales să meargă înainte cu numele de familie reunite, prin urmare numele lui este pe ... (vezi toată discuția)