avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... instrainarea activelor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

instrainarea activelor

Buna ziua! O societatea nu mai desfasoare activitate din luna iulie 2009, din lipsa de comenzi.Salariatii intra in somaj tehnic, in speranta ca va gasi noi comenzi si va continua activitatea cu aceeasi salariati.Insa, din pacate nu se gasesc comenzi.Se aduna multe datorii, printre care si cele cu somajul tehnic; in acest scop, administratorul vinde o parte din activele societatii si acorda o parte din salariile restante(toti banii obtinuti au mers pe salarii).Ulterior, in luna aprilie 2010 societatea intra in insolventa.Intrebare: poate fi sanctionat administratorul pentru instrainarea prin vanzare a acelor active?
Cel mai recent răspuns: Otilia B , utilizator 10:38, 28 Septembrie 2010
Buna seara .
Atata timp cat vanzarile nu au fost in dauna creditorilor,au fost rentabile pentru firma, si au avut ca scop desfasurarea normala a activitatii ,nu ar fi probleme .
Marius Bote .
va multumesc pentru raspuns!
Cu placere .
Este legal cererea (verbal) a administratorului judiciar a unei firme aflate in insolventa, de a dispune casarea tuturor obiectelor de inventar, mijloacelor fixe de natura obiectelor de inventar si a utilajelor amortizate integral, cu toate ca o parte din acestea sunt si vor fi folosite in continuare?
Conform Normelor met.de aplicare a Codului Fiscal prin casarea mijlocului fix se intelege operatia de scoaterea din functiune a activului respectiv, urmata de dezmembrarea acestuia si valorificarea partilor componente rezultate,prin vanzare sau prin folosirea in activitatea curenta a contrib.Ori acest lucru nu este indeplinit.
Cum putem noi, adica comisia de inventariere, comisia de casare si contabil sa ne protejam in fata acestor dispozitii, cu toate ca Pv de casare va fi aprobat de administratorul judiciar?
Va rog , cine poate sa dea un raspuns!

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Legislatia aplicabila in cazul casarii bunurilor dorel13 dorel13 am intrebat si in alta parte despre acest subiect dar nu mi s-a raspuns, asa ca va rog sa-mi spuneti dvs.care-i legea in care-mi spune cum trebuie sa se caseze ... (vezi toată discuția)
Procedura casare mijloace fixe si obiecte de inventar noiembriesm noiembriesm Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru casarea unor mijloace fixe si obiecte de inventar. In mod normal se ... (vezi toată discuția)
Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)