buna ziua,
am si eu o intrebare.Lucrez intr-o institutie publica si in momentul in care am fost nevoita sa scot un extras de CF am constatat ca nu apare constructia ci doar teren pt. constructii. In arhiva institutiei nu exista decat un proces verbal de predare primire a constructiei de la institutia superioara si o enumerare a constructiilor. Cei de la primarie si de la cadastru au spus ca am nevoie de un act prin care constructia sa poate figura ca fiind data in administrarea noastra. Eu nu am asa ceva ce ma sfatuiti sa fac, constructia nu apare in nici un document legal.
Pe baza uneui act constatator emis de primarie si, eventual al unei constatari tehnice ( expertiza) puteti solicita notarea constructiei in cartea funciara.
De asemenea, puteti inainta actiune in instanta de la locul situarii imobilului pentru constatarea existentei constructiei si a se dispune intabularea dreptului de proprietate asupra acesteia .Ca probe puteti folosi actul la care v-ati referit si, de asemenea o expertiza topometrica de identificare atit a terenului cit si a constructiei de pe acesta, precum si alte probe.
pentru constructiile edificate pana in 1991 aveti nevoie de:
-cerere tipizat
-adeverinta de la primarie (sistematizare) ca acolo exista constructia respectiva
-valoarea de impozitare a imobilului de la finante (impozite si taxe locale)
-documentatia cadastrala (schite de la inginer).
pentru constructiile edificate intre anii 1991-1994 aveti nevoie de:
-cerere tipizat
-adeverinta de la primarie (sistematizare) ca acolo exista constructia respectiva
-autorizatia de construire
pentru constructiile edificate din 1995 si in prezent aveti nevoie de:
-cerere tipizat
-autorizatia de construire
-proces verbal receptie finala a lucrarilor
pentru apartamente e altceva:
-cerere de receptie si inscriere
-contract de vanzare cumparare si proces verbal de predare primire
-ordinul prefectului pt. atribuirea teenului in folosinta
-documentatia cadastrala
Mergeti la Oficiul de CAdastru de care apartine imobilul pentru mai multe! Succes!
Intabulare constructie
ladaru
cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)