Am o mare rugaminte... mi-ar trebuii un model pentru plangerea contraventionala pentru lipsa rovinietei pentru camion. Am avut un incident cu un sofer... a pierdut rovinieta pentru ziua pentru care si-o achizitionase (nu si-a dat seama... si-a continuat drumul). L-au si oprit organele abilitate si ne-au dat amenda. Am fost amendati potrivit art. 8 alin.(2) al OG nr. 15/2002 cu suma de 4500 lei si 1210 euro despagubiri potrivit art. 8 alin.(3) din OG nr. 15/2002. Din cate am auzit suma de 1210 euro reprezinta o despagubire ca si cum am fi utilizat drumurile natinale fara sa platim un an taxele. Putem aduce documente doveditoare ca pentru fiecare cursa s-a achizitionat rovinieta. Am inteles ca plangerea trebuie trimisa catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
Va multumesc.
La o asemenea valoare a amenzii sfatul meu este acela ca trebuie sa va luati avocat .
Nu este suficient sa formulati si sa depuneti plangerea contracentionala ( la judecatoria in raza teritoriala unde a fost savarsita contraventia), este esential modul in care este motivata plangerea si modul in care va fi sustinuta .
Daca vreti sa faceti o plangere asa de dragul plangerii contraventionale eu va sfatuiesc sa nu o mai faceti, sansele sunt 0.
Amenda rovinieta
ispasdina
Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)