avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Model de plangere contraventionala contra unui amenzi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Model de plangere contraventionala contra unui amenzi pentru lipsa rovinietei?

Am o mare rugaminte... mi-ar trebuii un model pentru plangerea contraventionala pentru lipsa rovinietei pentru camion. Am avut un incident cu un sofer... a pierdut rovinieta pentru ziua pentru care si-o achizitionase (nu si-a dat seama... si-a continuat drumul). L-au si oprit organele abilitate si ne-au dat amenda. Am fost amendati potrivit art. 8 alin.(2) al OG nr. 15/2002 cu suma de 4500 lei si 1210 euro despagubiri potrivit art. 8 alin.(3) din OG nr. 15/2002. Din cate am auzit suma de 1210 euro reprezinta o despagubire ca si cum am fi utilizat drumurile natinale fara sa platim un an taxele. Putem aduce documente doveditoare ca pentru fiecare cursa s-a achizitionat rovinieta. Am inteles ca plangerea trebuie trimisa catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 18:48, 23 August 2010
La o asemenea valoare a amenzii sfatul meu este acela ca trebuie sa va luati avocat .
Nu este suficient sa formulati si sa depuneti plangerea contracentionala ( la judecatoria in raza teritoriala unde a fost savarsita contraventia), este esential modul in care este motivata plangerea si modul in care va fi sustinuta .
Daca vreti sa faceti o plangere asa de dragul plangerii contraventionale eu va sfatuiesc sa nu o mai faceti, sansele sunt 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am primit un PV de constatare a contraventiei pentru ca nu am avut rovigneta. Odata cu PV am primit si o instiintare de plata prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa amenda rovinieta Alina1988 Alina1988 Buna ziua, As dori un sfat, poate din partea cuiva care a fost in aceeasi situatie. Iata problema tatalui meu: in anul 2011 a primit o amenda pentru lipsa ... (vezi toată discuția)