avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cred ca o iau razna!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cred ca o iau razna!

Am reusit sa-mi fac casuta mea de vis,cum mi-am dorit,departe de praful si zgomotul din zonele aglomerate din oras,cu gazon,piscina ,flori si tot ce poate fi mai frumos si curat,unde sa fiu fericit cu familia mea...si asa a fost,pana acum 2 ani,cand la limita din spate a curtii mele au inceput sa apara romanestile noastre grajduri,ale vecinilor din spate...Discutiile si rugamintile n-au dus la nimic.Unul din vecini creste pasari(cotetele sunt lipite de gardul meu,dar nu deranjaza,pentru ca omul le face curat in permanenta si le asigura cele necesare,a.i.nici nu le stii ca sunt acolo...).Beleaua e cu ceilalti:unulare un grajd cu cal,capre,rate,gaste,curci,etc la nici un metru de gardul meu,pe care le viziteaza o data pe zi,ca el nu locuieste acolo,iar celalalt are vaca,gainile,porcul in grajdul aflat la mai putin de 1 m de curtea mea(dar departe de casa lui)...Ei,sa mai pun la socoteala si closetul(sa-l numesc elegant) aflat tot asa aproape si care nu are perete catre mine?Cam asta ar fi tabloul,in care nu pot reda zgomotul si mirosul.Astia fac asa in bataie de joc,ca stiu ca mi se suie mie sangele la cap...Toata infectia asta e la 20m de casa mea,si la 15 m de o sursa de apa potabila.Prin legi n-am gasit lucruri foarte concrete,sunt destul de alambicate si cu portite ,la fel si hot.cons.municipal,iar institutiile care sa aplice legea...te lasi pagubas.Sa-i dau in judecata ar fi bine,dar nu in RO.Cu 10 l. de benzina i-as rezolva,dar ma consider un om normal(inca)Are cineva idee ce-as putea face,ca nu am pile la primarie,garda de memiu,sanepid,etc?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:21, 23 August 2010
Cred ca si fara pile la primarie puteti afla daca vecinii d-voastra au autorizatii de construire pentru respectivele adaposturi.
Asta inseamna ca va prezentati la bioul care v-a eliberat d-voastra autorizatia de construire si acolo o sa aflati daca exista sau nu autorizatii.
Pentru ca lucrurile stau diferit in functie de existenta/inexistenta acestor autorizatii .... si caile legale la fel.
Nu risipiti valoroasa benzina pe nesim.unor vecini.Parerea mea este ca nu veti rezolva nimic nici cu vorba buna nici cu tribunalul ( daca-i dati in judecata) va veti atrage si mai multa dusmanie si invidie.
Asa ca nici nu stiu ce mai avem de facut cu....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordin nr. 536 din 23/06/1997
pentru aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei
Publicat în Monitorul Oficial nr. 140 din 03/07/1997

ANEXÃ

NORME DE IGIENÃ ªI RECOMANDÃRI
privind mediul de viaţă al populaţiei
CAPITOLUL I
Norme de igienă referitoare la zonele de locuit

Art. 9. - Nocivităţile fizice (zgomot, vibraţii, radiaţii ionizante şi neionizante), substanţele poluante şi alte nocivităţi din aerul, apa şi solul zonelor locuite nu vor putea depăşi limitele maxime admisibile din standardele de stat în vigoare.

Art. 16. - Adăposturile pentru creşterea animalelor în curţile persoanelor particulare (de cel mult 5 capete porcine şi 5 capete bovine) se amplasează la cel puţin 10 m de cea mai apropiată locuinţă învecinată şi se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului sau disconfort vecinilor"...
Sanepid, protectia mediului, dar asta vreti?
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli amplasament anexe animale florentyn florentyn va salut .as dori daca poate cineva sa ma ajute cu raspunsul la urmatoarea intrebare.. anexa de animale a vecinilor mei se afla in fata ... (vezi toată discuția)
Problema hota, evacuare mirosuri horea77 horea77 Buna ziua! Am urmatorea problema. Noul vecin a plasat iesirea/teava evacuare a hotei de bucatarie pe spatele casei,iar mirosurile cand ei fac de mancare ... (vezi toată discuția)
Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)