avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecerrea granitei cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecerrea granitei cu minori

buna ma numesc anamaria am o intrebare ce docmente imi sunt necesare ca sa trec granita cu copilul meu avand in vedere ca nu am fost casatorita cu tatal acestuia dar ii poarta numele??multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 27 August 2010
Nu ati solicitat instantei incredintarea minorului?
Atunci aveti nevoie de procura din partea tatalui ( la notar) cu mentiunea tarii +localitatii+perioada calatoriei.
Minorul sub 14 ani trebuie sa aiba pasaport. Pt eliberarea pasaportului aveti nevoie de alta procura ( la notar) din partea tatalui.

Dar, daca aveti hotararea judecatoreasca de incredintare minor def. si irevoc. nu mai aveti nevoie de procuri, doar de pasaport minor.
buna ziua nu am cerut incredintarea minorei ,tatal este plecat in alta tara .cam cat dureaza procesul de incredintare a minorei daca tatal este plecat ?
Dureaza ceva timp un asemenea proces ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru a iesi cu un copil minor de 2 ani din tara(in italia) adina vint adina vint buna ziua,va deranjez si eu cu o intrebare:Ce acte imi trebuiesc pentru a iesi din tara cu fetita noastra de 2 ani? (vezi toată discuția)
Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu copilul bgyna bgyna buna ziua>fetita mea are numele tatalui care este cetatean spaniol,eu nu am fost casatorita cu el,ea este nascuta in spania dar nu are acte are doar ... (vezi toată discuția)