avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa tata

sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar daca nu s.a realizat nici un fel de succesiune ca sa se poata cunoaste ce procent ii apartine tatalui meu? dupa decesul mamei mele ce parte revine copiilor si ce parte ii revine tatalui? din acel procent al tatalui, dupa decesul acestuia, cat revine copiilor acestuia si cat revine actualei lui sotii? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:50, 24 August 2010
Buna ziua !
Hotarati-va , care e decedatul ? S-au intrebati teoretic ?
In primul rand nu intra la mostenire decat bunurile proprietate ale defunctului si de aceea trebuie cunoscuta exact intinderea masei succesorale . Precizati care este nr . copiilor care ar veni in concurs cu sotul/sotia mostenitor/oare la mostenire .
Intelegem ca tatal dvs. (vaduv) s-a casatorit din nou. Succesiunea dupa mama dvs. defuncta nu s-a facut.

Daca moare tatal dvs. primul, sotia supravietuitoare ramane cu jumatate din bunurile comune achizitionate in timpul casatoriei cu tatal dvs. + mosteneste 1/4 din masa succesorala. Aceasta e compusa din toate bunurile pe care le avea tatal dvs. ( jumatate din bunurile comune cu actuala sotie, jumatate din bunurile comune cu defuncta sotie + mostenirea lui dupa defuncta sotie). Restul de 3/4 revine copiiilor lui.

Daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa prima sotie, actuala ( sau orice mostenitor) poate solicita dezbaterea, ca sa isi culeaga cota care ii revine din ce i se cuvine dupa sot.
am mai postat duminica o intrebare cu acelasi subiect! mama mea a decedat in anul 2009, tatal se va casatotori... si as dori sa stiu daca in cazul decesului tatalui, sotia acestuia poate beneficia de bunurile lui.... si de care bunuri? nu s.a facut nici o succesiune in urma decesului mamei ca sa putem sti ce procent ii revenea tatalui.. si in concluzie, ce procent ii poate revenii sotiei lui si copiilor! (sunt 2)
va multumesc pentru raspunsuri!
tatalui dvs i-ar fi revenit 1/4 din bunurile mamei dvs in calitatea sa de sot supravietuitor dupa decesul mamei dvs

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)