avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... fond garantare creante salariale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

fond garantare creante salariale

Daca debitorul este in reorganiz judiciara si nu s-a ridicat dreptul de administrare, mai pot face, ca salariat-creditor, cerere la Fondul de garantare a creantelor salariale, pt a-mi putea la banii (salarii restante neplatite) inainte de finalizarea reorganiz sau inchiderea dosarului?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:09, 11 Septembrie 2010
chiar nu stie nimeni??? va rog, un raspuns!
deci nu pot sa cred ca nu e nimeni pe acest forum care m-ar putea ajuta......
brendissima a scris:

deci nu pot sa cred ca nu e nimeni pe acest forum care m-ar putea ajuta......

anybody????????????????????????????????
Din cate stiu lichidatorul sau administratorul judiciar poate accesa Fondul de garantare pentru plata salariilor restante, in conditiile prevazute de lege. Conform Legii 200/2006, din Fondul de garantare se pot plati: salariile restante;
compensatiile banesti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihna neefectuat de salariati, dar numai pentru maximum un an de munca;platile compensatorii restante, in cuantumul stabilit in contractul colectiv de munca si/sau in contractul individual de munca, in cazul incetarii raporturilor de munca; compensatiile restante pe care angajatorii au obligatia de a le plati, potrivit contractului colectiv de munca si/sau contractului individual de munca, in cazul accidentelor de munca sau al bolilor profesionale;
indemnizatiile restante, pe care angajatorii au obligatia, potrivit legii, de a le plati pe durata intreruperii temporare a activitatii.
Exista doua conditii preliminare pentru accesarea Fondului de garantare a creditelor salariale:
1.Angajatorul sa fi intrat in procedura de insolventa in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive;
2.Sa fi fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.

Asadar luati legatura cu lichidatorul/administratorul judiciar pentru a formula aceasta cerere. Multa bafta!
Multumesc, asta stiam si eu.....Intrebarea era daca s-a confruntat totusi cineva cu situatii similare, in care nu s-a ridicat dreptul de administrare, nici macar partial?

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie si salariu restant - societate in insolventa maria-manuela maria-manuela Am lucrat timp de 4 ani si jumatate la o firma, pe post de reprezentant comercial. In 2012,cu o saptamana inainte de a fi declarata insolventa ni s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii firma faliment kinder_doina kinder_doina Daca dupa ridicarea dreptului de administrare lichidatorul judiciar propune intrarea firmei in faliment,se mai poate accesa fondul de recuperare a creantelor ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii din fondul de garantare mb_mihaela mb_mihaela Buna ziua, am citit recent un articol in care se vorbea despre recuperarea salariilor din Fondul de garantare a salariilor. Ma intereseaza ,va rog daca ... (vezi toată discuția)