Daca debitorul este in reorganiz judiciara si nu s-a ridicat dreptul de administrare, mai pot face, ca salariat-creditor, cerere la Fondul de garantare a creantelor salariale, pt a-mi putea la banii (salarii restante neplatite) inainte de finalizarea reorganiz sau inchiderea dosarului?
Din cate stiu lichidatorul sau administratorul judiciar poate accesa Fondul de garantare pentru plata salariilor restante, in conditiile prevazute de lege. Conform Legii 200/2006, din Fondul de garantare se pot plati: salariile restante;
compensatiile banesti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihna neefectuat de salariati, dar numai pentru maximum un an de munca;platile compensatorii restante, in cuantumul stabilit in contractul colectiv de munca si/sau in contractul individual de munca, in cazul incetarii raporturilor de munca; compensatiile restante pe care angajatorii au obligatia de a le plati, potrivit contractului colectiv de munca si/sau contractului individual de munca, in cazul accidentelor de munca sau al bolilor profesionale;
indemnizatiile restante, pe care angajatorii au obligatia, potrivit legii, de a le plati pe durata intreruperii temporare a activitatii.
Exista doua conditii preliminare pentru accesarea Fondului de garantare a creditelor salariale:
1.Angajatorul sa fi intrat in procedura de insolventa in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive;
2.Sa fi fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.
Asadar luati legatura cu lichidatorul/administratorul judiciar pentru a formula aceasta cerere. Multa bafta!
Multumesc, asta stiam si eu.....Intrebarea era daca s-a confruntat totusi cineva cu situatii similare, in care nu s-a ridicat dreptul de administrare, nici macar partial?