avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata darii - pfa si contract de munca
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata darii - pfa si contract de munca

Este obligatoriu sa platesc asigurari de sanatate pensi daca am un pfa si in acelasi timp lucrez la o societate unde mi se opresc acestea pe stat la sfarsitul luni?
Cel mai recent răspuns: dobreanu , utilizator 09:47, 25 August 2010
Da !
Cu conditia ca veniturile din PFA sa fie repetitive ( lunare, trimestriale sau semestriale ). Altfel spus, daca aveti venituri de natura salariala si venituri ocazionale din PFA nu platiti contributiile individuale conform OUG 58/2010 ( = cele despre care se vorbeste de la 01 iulie 2010, cass, cas, somaj).

NOTA:
Deocamdata ocazional nu este foarte clar definit in lege !
Repetitiv inseamna :
- lunar;
- trimestrial;
- semestrial.
Dar daca nu am niciun client la pfa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)
Ii -ordonanta 58/2010 claudiaP claudiaP Buna ziua! Conform acestei ordonante, care ar fi modificarile privind o II? (vezi toată discuția)
Oug 58/2010 ramona_moraru ramona_moraru Am o pfa si sunt si angajata cu contract de munca in alta parte cum va fi impozitata pfa. Trebuie sa platesc contributiile se asigurari de sanatate pt pfa ... (vezi toată discuția)