Am o problema mai veche si am ajuns intr-un punct in care nu stiu cum sa mai procedez si ce sa mai fac.
Am mai scris despre asta acum cateva luni...dar sa va spun pe scurt: in luna februarie am fost lovita la fostul loc de munca chiar de fostul patron, de fata cu toti angajatii firmei. Am facut plangere la politie, am luat certificat medico-legal (de specificat: fara zile de ingrijiri medicale, dar se specifica ca am fost lovita cu corp dur), s-au luat declaratii ( martorii cat si patronii nu au recunoscut nimic)... si la insistenta mea dosarul a ajuns mai departe la Pachetul de pe langa Judecatoria sector 3.
Astazi (24.08) am primit un raspuns scris prin care mi se comunica ca s-a stabilit in temeiul disp art 228 alin 6 rap. la art.10 lit. a. c.p.p, neinceperea urmaririi penale sesizata de mine pentru infr.prev. de art. 180 alin.2 si art 193 c.p.
....fara nici o alta explicatie. Bineinteles ca fara un avocat nu pot intelege mai nimic, pot decat sa citesc in codul de procedura penala, dar nu ma ajuta foarte mult sa interpretez si sa gandesc corect, asa cum ar trebui in astfel de probleme grave.
As dori daca se poate sa imi spuna cineva ce pot sa fac mai departe....!!!!
Nu vreau sa renunt pentru ca nu merita, am mers pana aici si vreau sa merg mai departe.
O alta problema ar fi ca nu am nici avocat, nu am reusit sa strang bani si pentru acest lucru dar sper totusi ca se mai poate face ceva. Stiu ca impotriva rezolutiei de neincepere a urmarii penale se poate face plangere la instanta de judecata. Dar in ce conditii se poate face si la ce ma mai pot astepta ?
Sper sa ma ajutati cu raspunsuri, atat cat puteti...
O seara minunata...:)
In temeiul dispozitiilor art. 275 - art. 278 Codul de procedura penala, puteti formula plangere impotriva masurilor luate de procuror, catre prim-procurorul parchetului.
Plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta.
Daca este cazul, conf. art. 278^1, dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau a ordonantei, date de procuror, persoana vatamata poate face plangere, in termen de 20 de zile de la data comunicarii de catre procuror a modului de rezolvare, potrivit art. 277 si 278, la judecatorul de la instanta careia i-ar reveni, potrivit legii, competenta sa judece cauza in prima instanta.
Pentru ca organele de cercetare penala sa poata incepe urmarirea impotriva unui faptuitor, trebuie ca persoana vatamata sa dovedeasca plangerea.
Simplul certificat medical nu este o proba pentru a dovedi cine este faptasul, ci numai faptul ca ati foast agresata fizic de cineva.
Daca martorii nu-l recunosc pe faptuitor, nu veti avea nici inculpat in persoana celui indicat de dvs.
De aici NUP pentru tov. patron.